Box Office: Black Widow odhalila svoje tržby ze streamu

Box Office: Black Widow odhalila svoje tržby ze streamu | Fandíme filmu
Marvel
Zobrazit další 4 obrázky
V kinech si velice dobře vede Free Guy, novinky vesměs vyšuměly. Nepomohl ani Hugh Jackman.

Free Guy i ve druhém víkendu vybojoval první příčku kasovního žebříčku. S propadem pouhých 34 % má 18,8 milionu dolarů. To je bezkonkurenčně nejlepší udržení diváků ze všech letošních letních blockbusterů a posílá to film k 57 mega z USA. Při rozpočtu 115 milionů skvostný výsledek. Aby ne, filmu se tržba tohoto víkendu předpovídala jako debut. Film vydělává nad rámec očekávání (globálně už je na 112 milionech), nemalou roli v tom bezpochyby hraje exkluzivita v kinech. Pokud dorazí do kin dvojka, půjde pro Disneyho po dlouhé době o první novou originální sérii mimo Marvel a animáky. Technicky jde stále o produkt studia Fox, které Disney skoupil a u kterého stále musí akceptovat, že film půjde po skončení v kinech kvůli starým smlouvám na konkurenční HBO, takže si momentální úspěch v multiplexech jistě patřičně užívá.

Na druhou příčku žebříčku se z nějakého magického důvodu dostala Tlapková patrola ve filmu, která mimo to, že je zadarmo pro odběratele Paramount+ a nehrála se kvůli neshodám studia v řetězcích Regal Cinemas, utržila při premiéře 13 milionů dolarů. Filmu se předpovídalo méně než 10 mega, ale diváci se činili a mimo solidních peněz rozdávají společně s kritiky i samou chválu. 

Paramount
Tlapková patrola ve filmu

Dále tu máme Expedici: Džungle s 6,2 milionu ve čtvrtém víkendu, 92,5 mega z Ameriky a 174 mega celosvětově. Ve druhém víkendu se trochu propadla Smrt ve tmě 2, přesně o 53 %, což stačilo jen na 5 milionů a 19,6 milionu z USA. Fandové prostě těžce nesou, že se ze záporáka prvního dílu stal ve dvojce antihrdina. Ale konečná tržba mezi 20 - 30 miliony bude pro film s rozpočtem 10 mega relativně v pořádku. Hudební Respect s Jennifer Hudson coby Arethou Franklin snad zajistí herečce oscarovou nominaci, ale s 3,8 milionu ve druhém víkendu a 15,8 mega po deseti dnech promítání tu zřejmě nepadne ani konečných 30 mega Get On Up, biopicu Jamese Browna s Chadwickem Bosemanem. Nemluvě o tom, že Respect stál přepálených 50 milionů.

Při svém třetím víkendu je jinak Sebevražedný oddíl už na šesté příčce žebříčku a stále padá a padá. S 3,4 milionu a mizernými 49 mega ze Států se hraje skoro totožně jako nechvalně proslulá rebootovaná Fantastická čtyřka režiséra Joshe Tranka. Stejně tak asi můžeme u Sebevražedného oddílu očekávat konečných 55 milionů, a to všechno při rozpočtu 185 milionů dolarů. Na HBO Max prý film viděly 4 miliony domácností. Nic zázračného. Zřejmě ani nejde o nové odběratele, nebo diváky, kteří by službu jinak zrušili. Když duální model distribuce (filmy Warneru jdou souběžně do kin a na HBO Max) začínal s 5 miliony domácností u Mortal Kombatu, asi byl důvod slavit, ale od té doby uplynulo dost měsíců. No... tímto je filmová série zřejmě definitivně uzavřená. 

Lionsgate
Maggie Q v The Protege

Novinky byly tento víkend spíše menší. Nejlépe se dařilo nájemné vražedkyni ze snímku The Protege. Film debutoval se 3 miliony. Na 2,8 milionu dosáhl artový horor s Rebeccou Hall pod názvem Night House. Diváky ale bohužel rozpolcuje a moc ho nedporučují, na rozdíl od zámořských kritiků. Poslední novinkou je thriller Reminiscence od Warnerů s Hugh Jackmanem. Bohužel jde o další malý film s hvězdným obsazením, který nikoho nezajímá a pro ty, které ano, je dostupný zadarmo v rámci předplatného HBO Max. Angelina Jolie před časem pohořela s thrillerem Kdo mi jde po krku (2,8 milionů debut a 7,3 milionů konečná tržba) a Hugh tentokrát stěží dosáhl na 2 miliony dolarů.

Warner Bros.
Hugh Jackman v neo-noirovém Reminiscence

Black Widow je z TOP 10 už dávno pryč, zmínit film ale musíme. Disney se totiž dál handrkuje se Scarlett Johansson o peníze a při té příležitosti jsme se pro jednou dozvěděli, kolik film ze streamovací služby Disney+ vlastně utržil. Studio si tahle čísla obvykle nechává pro sebe, tentokrát podle informací The Hollywood Reporteru dosud streamovací tržby činily 150 milionů dolarů. V kinech bylo zatím utrženo téměř 370 milionů, takže v úhrnu zatím 520 milionů. To by snímek řadilo na 20. příčku marvelovského žebříčku, nad Ant-Mana, Thora, Captaina Ameriku: Prvního Avengera a Neuvěřitelného Hulka.

Zdroje: Forbes, Deadline, The Hollywood Reporter

Galerie: 5

Box Office: Black Widow odhalila svoje tržby ze streamu | Fandíme filmu Box Office: Black Widow odhalila svoje tržby ze streamu | Fandíme filmu Box Office: Black Widow odhalila svoje tržby ze streamu | Fandíme filmu Box Office: Black Widow odhalila svoje tržby ze streamu | Fandíme filmu Box Office: Black Widow odhalila svoje tržby ze streamu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest