Godzilla a Kong: Scenárista chce film úplně bez lidí

Godzilla a Kong: Scenárista chce film úplně bez lidí | Fandíme filmu
Warner Bros.
Diváky v monster filmech baví především obří příšery. Šlo by takový film natočit zcela bez lidských postav?

Styl filmů z tzv. „Monsterverse“ je proměnlivý. Některé se pokoušejí být co nejvážnější, jiné volí větší nadhled. Poslední snímek, Godzilla vs. Kong sáhl po opravdu velké míře nadhledu a sázel na lunaparkovou zábavu, která si na nic nehraje. Pokud se kritici shodovali v nějaké konkrétní výtce, tak to bylo rozpačité přijetí lidských postav. Scény s monstry fungovaly, ale jakmile se na plátno až příliš draly lidské figury, většinou zavládla nuda, nebo vyloženě trapno. Šlo by natočit Monster film úplně bez lidí?

Scenárista Max Borenstein se domnívá, že ano. V rozhovoru pro Slashfilm uvedl: „Myslím, že by to šlo… Myslím si, že by to bylo skvělé. Po úspěchu Godzilla vs. Kong tak trochu doufám, že ať už se [studio] Legendary rozhodne se značkou vydat jakýmkoliv směrem, tak že uvidíme [film bez lidí]. Myslím, že by to bylo super. Je to podle mě možné. Bylo by to extrémně ambiciózní. Ambiciózní, jako byl třeba Šílený Max: Zběsilá cesta. Myslím si, že je naprosto možné natočit film s minimem lidských postav a opravdu se zaměřit na větší prokreslení monster.“

Borenstein má samozřejmě pravdu v tom, že by to šlo. Z tvůrčího hlediska. Jenže šlo by to z obchodního hlediska? Studia do podobných filmů, jako jsou filmy o příšerách, nebo třeba Transformers cpou lidi do velké míry z komerčních důvodů. Na jednu stranu panuje strach, že by se část publika filmu bez lidských postav třeba mohla zaleknout. A pak je tu marketingová stránka věci. Když točíte takhle drahý film, tak potřebujete, aby vyšla velká spousta nejrůznějších rozhovorů, snímek byl prezentovaný v talk shows atd. A to jde jedině tehdy, pokud máte ve filmu živé herce, o které budou mít média zájem.

Aktuálně tak docela nevíme, co bude se značkou dál, naposledy se ve studiu debatovalo o přípravě snímku o King Kongově synovi.

Zdroj: Slashfilm

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest