Cry Macho: Eastwoodova meditace nad chlapáctvím v prvním traileru

Cry Macho: Eastwoodova meditace nad chlapáctvím v prvním traileru | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 5 obrázků
Clint Eastwood i ve svých jednadevadesáti letech pořád budí před i za kamerou respekt.

Clint Eastwood má neuvěřitelnou výdrž. Za posledních deset let natočil osm filmů a to je mu 91 let! A kdo ví, zda by jich nebylo víc, kdyby nevypukla pandemie. Co je navíc úctyhodné je to, že zatímco spousta tvůrců začne v pozdějších letech výrazně ztrácet dech, Eastwoodovi se stále daří točit takové snímky, které diváci i kritici dobře hodnotí a chodí na ně. Jistě, s postupující dobou vnímá už dnes Clinta část veřejnosti jako relikt minulosti, jako symbol konzervativního vidění světa, které v dnešním Hollywoodu příliš nerezonuje. Eastwoodovi věrní naopak oceňují, že dodnes zůstává věrný svému „chlapáctví“.

Zdá se, že právě chlapáctví bude tématem snímku Cry Macho, kde stárnoucí kovboj Mike (Eastwood) cítí, že svá nejlepší léta už má prostě za sebou. A do velké míry za to může to, jak výrazně byl jeho celý život spojený s fyzičkou a silným vystupováním. Teď už mu tělo nedovolí tolik, co dřív a je poměrně osamělý. Když jej bývalý šéf požádá, aby vysekal z průšvihu jeho syna, dokáže zkušený muž nahlédnout, že z dělání ramen občas nevzejde nic jiného, než problémy. Jinak film působí jako standardní, leč řemeslně zručně odvedená road movie o nepravděpodobném přátelství problémového mladíka a problémového starce, kteří si během společné pouti navzájem zlepší životy.

Cry Macho je nové povznášející a břitké drama od režiséra Clinta Eastwooda. Ten ve filmu zároveň hraje hlavní roli Mika Mila, bývalé hvězdy rodea a zkrachovalého šlechtitele koní. V roce 1979 vezme kšeft od svého bývalého šéfa, který jej najme, aby zpátky z Mexika přivezl jeho zaběhnutého syna. Domů do Texasu jsou nucení jet po okresních silničkách, kde na nesourodou dvojici čeká náročná pouť. Během ní životem ošlehaný jezdec naváže nečekané mezilidské vztah a dojde vlastního vykoupení. Dále hrají Eduardo Minett, Natalia Traven, Dwight Yoakam, Fernanda Urrejola a Horacio Garcia-Rojas. Scénář napsali Nick Schenk a N. Richard Nash na motivy Nashovy románové předlohy.

V českých kinech bude snímek uvedený 16. září.

Podklady a foto: Warner Bros.

Galerie: 6

Cry Macho: Eastwoodova meditace nad chlapáctvím v prvním traileru | Fandíme filmu Cry Macho: Eastwoodova meditace nad chlapáctvím v prvním traileru | Fandíme filmu Cry Macho: Eastwoodova meditace nad chlapáctvím v prvním traileru | Fandíme filmu Cry Macho: Eastwoodova meditace nad chlapáctvím v prvním traileru | Fandíme filmu Cry Macho: Eastwoodova meditace nad chlapáctvím v prvním traileru | Fandíme filmu Cry Macho: Eastwoodova meditace nad chlapáctvím v prvním traileru | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest