Země nomádů: Ocarový favorit i nadále sbírá skvělé ohlasy ze všech stran

Země nomádů: Ocarový favorit i nadále sbírá skvělé ohlasy ze všech stran | Fandíme filmu
Searchlight Pictures
Zobrazit dalších 9 obrázků
I po premiéře pro širokou veřejnost zůstávají hodnocení nadšená. Je tu finální trailer.

Země nomádů (Nomadland) platí za jednoho z nejžhavějších kandidátů letošních Oscarů, poněvadž dramatické road movie o kočovnících dneška talentované americké režisérky čínského původu Chloé Zhao (Jezdec, očekávaná komiksovka Eternals) sbíralo v uplynulých měsících v drtivé většině nadmíru pozitivní festivalové ohlasy. Filmoví kritici byli povětšinou taktéž nadšení a nadto si Země nomádů odnesla Zlatého lva pro nejlepší film z prestižního filmového festivalu v Benátkách.

Příběh se zaměřuje na osudy ovdovělé šedesátnice Fern, jež se kvůli ekonomické krizi musí vzdát všech životních jistot a vydat se na cestu Amerikou. Čekejte melancholický a citlivý pohled do života lidí, kteří se rozhodli přebývat v karavanech a stali se tak novodobými kočovníky. Americká premiéra proběhla v otevřených kinech a online tento víkend, takže množství recenzí ještě vzrostlo a snímek se i nadále může chlubit skvělými výsledky - 95% pozitivních recenzí a průměrná známka 8,9/10. Běžní diváci na IMDb hodnotí průměrnou známkou 7,6/10.

Oceňovaný snímek vychází z tři roky staré knihy (literatura faktu) Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century z pera novinářky Jessiky Bruder. V hlavní roli údajně exceluje držitelka dvou zlatých plešounů Frances McDormand. Prvního Oscara obdržela roku 1997 za výkon v kriminálním dramatu Fargo, dalšího pak o dvě dekády později v roce 2018 za herecký koncert ve vynikajícím dramatu Tři billboardy kousek za Ebbingem. Vyjma McDormand se ve filmu představí rovněž David Strathairn, Peter Spears, Cat Clifford a Tay Strathairn. Česká (kino)premiéra byla původně stanovena na 18. února 2021, avšak z pochopitelných důvodů k ní nedojde. V tuhle chvíli v Česku nový termín zatím stanoven nebyl, na Slovensku je prozatím zapsáno do kalendáře datum 25. 3.

Zdroj: Searchlight Pictures

Foto: Searchlight

Galerie: 10

Země nomádů: Ocarový favorit i nadále sbírá skvělé ohlasy ze všech stran | Fandíme filmu Země nomádů: Ocarový favorit i nadále sbírá skvělé ohlasy ze všech stran | Fandíme filmu Země nomádů: Ocarový favorit i nadále sbírá skvělé ohlasy ze všech stran | Fandíme filmu Země nomádů: Ocarový favorit i nadále sbírá skvělé ohlasy ze všech stran | Fandíme filmu Země nomádů: Ocarový favorit i nadále sbírá skvělé ohlasy ze všech stran | Fandíme filmu Země nomádů: Ocarový favorit i nadále sbírá skvělé ohlasy ze všech stran | Fandíme filmu Země nomádů: Ocarový favorit i nadále sbírá skvělé ohlasy ze všech stran | Fandíme filmu Země nomádů: Ocarový favorit i nadále sbírá skvělé ohlasy ze všech stran | Fandíme filmu Země nomádů: Ocarový favorit i nadále sbírá skvělé ohlasy ze všech stran | Fandíme filmu Země nomádů: Ocarový favorit i nadále sbírá skvělé ohlasy ze všech stran | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest