Michael B. Jordan připravuje další projekt s černošským Supermanem

Michael B. Jordan připravuje další projekt s černošským Supermanem | Fandíme filmu
DC
Zobrazit další 1 obrázek
Vedle filmu z produkce J.J. Abramse je tu ještě jeden další projekt s černošským Supermanem v čele.

Superman z roku 1978 je vlastně první superhrdinský celovečerní film, který lze brát vážně. Snímek ukázal, že látky s nadlidmi v elasťácích lze zpracovat seriózně a biják Richarda Donnera je dodnes pro řadu tvůrců nepřehlédnutelnou inspirací. Žádný další film se Supermanem už se ale nikdy statusu Donnerovy klasiky nikdy nepřiblížil. Režisérská verze jeho vlastní dvojky má své zastánce, ale do kin šel zparchantělý sestřih, jenž vznikl na základě požadavků studia. Trojka a čtyřka už jsou vyložená béčka. Superman se vrací z roku 2006 navazuje přímo na dvojku a opět si najde své zastánce, avšak velké části diváků nesedělo, jak naivistický a málo akční snímek byl. Muž z oceli to v roce 2013 vzal úplně opačným stylem, když do nás drtil akci prakticky nonstop a snažil se Supermanův přílet na Zemi vykreslit jako realistické drama. Film má své velké zastánce, ale i velké odpůrce.

Následně se Henry Cavill v roli vrátil ještě v Batman v Superman a v Justice League, jenže jednou byl záporák, podruhé živá zbraň. Nikdy se jej nepodařilo vykreslit jako optimistický symbol naděje, jaký si fanoušci zamilovali v komiksech a po Justice League dlouho bylo otázkou, co se Supermanem vlastně bude. Občas se objevily zvěsti, že se Cavill vrátí, jindy jsme zase mohli číst, že s jeho příběhy je utrum. To se zdánlivě definitivně potvrdilo letos v únoru, když bylo oznámeno, že producent J.J. Abrams dohlédne na nový snímek, jenž se vydá novým směrem a do hlavní role bude přeobsazený černošský herec. Scénář píše Ta-Nehisi Coates, další podrobnosti nejsou známy.

To ale není jediný projekt s černošským Supermanem, který se chystá. Michael B. Jordan (Creed, Black Panther) a jeho produkční společnost Outlier Society podle serveru Collider připravují samostatný projekt s černošským Supermanem. V tuhle chvíli není zřejmé, zda půjde o celovečerní film nebo minisérii, každopádně by mělo jít o projekt určený výhradně pro streamovací platformu HBO Max. Jordan by si mohl zahrát hlavní roli.

Kolem herce se už v minulosti objevovala šuškanda, že by měl o Supermana zájem, nicméně když byl oznámený projekt J.J. Abramse, Michael rázně odmítl, že by v něm hrál. Podle Collideru to má docela jednoduchý důvod. Ve filmu z Abramsovy produkce bude Supermanem Clark Kent. A Jordan nechce měnit rasu Clarka Kenta, když v komiksech existuje hned několik Supermanů, kteří jsou už v komiksech černoši.

Jordan údajně chce zpracovat příběh Val-Zoda, což je v komiksech další dítě z Kryptonu, které se po zkáze rodné planety dostává na Zemi (konkrétně na tzv. „Zemi 2“). Velkou část svého života stráví odříznutý od světa, často uzavřený ve svém záchranném modulu. V něm z něj záznamy jeho rodičů vychovají velkého pacifistu, zároveň ale kvůli odříznutí od světa trpí vážnou agorafobií (strach z otevřených prostor) a teprve se musí naučit ovládat své síly.

Postava zní dostatečně odlišně od Clarka Kenta, aby bylo možné s ní vyprávět nějaký zajímavý příběh, na druhou stranu to začíná vypadat, že studiu Warner raději zahltí trh různými variantami svých nejznámějších postav (Batman, Joker, Superman…) než aby zkusilo něco opravdu nového.

PS: Těsně po dopsání našeho příspěvku Collider přišel s doplněním – projekt se jednoznačně připravuje jako minisérie, ne jako film.

Foto je pouze ilustrační

Zdroje: Collider I, II

Galerie: 2

Michael B. Jordan připravuje další projekt s černošským Supermanem | Fandíme filmu Michael B. Jordan připravuje další projekt s černošským Supermanem | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest