Poslední noc v Soho: Neony prosáklá noční můra v traileru slibuje mrazivý zážitek

Poslední noc v Soho: Neony prosáklá noční můra v traileru slibuje mrazivý zážitek | Fandíme filmu
Focus Features
Zobrazit dalších 8 obrázků
Očekávaná novinka Edgara Wrighta překypuje stylem, má šmrnc, je znepokojivá a vizuálně svébytná.

Úterý se nám hezky plní zajímavými trailery. Nejdřív tu byla ukázka z akční jednohubky Výbušnej koktejl, teď je tu trailer pro Poslední noc v Soho, neony zalitý psychologický horor Edgara Wrighta. Na každý Wrightův film čekáme tři až čtyři roky, ale pokaždé se to čekání vyplatí. A teď první trailer naznačuje, že tomu ani tentokrát nebude jinak.

Ukázka už od prvních vteřin čiší atmosférou. Mladá dívka Eloise (Thomasin McKenzie) se podle všeho přestěhovala do Londýna, kde má studovat módní návrhářství. Ve velkoměstě se cítí osamělá, vykořeněná. Útěchu nachází v navrhování šatů a ve zvláštních zážitcích, které se před ní naskýtají. Ze současnosti je přenesená do Londýna 60. let. Do doby stylovější a elegantnější, která mladou dívku nabíjí a inspiruje. A hlavně zde potkává Sandy (Anya Taylor-Joy), zpěvačku, která je možná ve stejném věku jako Eloise, ale je sebevědomější, odvážnější...všechno to, co by Eloise chtěla být. Osoby Eloise a Sandy se však postupně prolínají. Jsou to dvě strany jedné bytosti? Jsou obě jedinečné? Cestuje Eloise do minulosti? Je vše jen sen? Ztělesněný horor? To vše se teprve dozvíme, jisté je snad jen to, že to bude zatraceně mrazivý zážitek, tedy za předpokladu, že se snímek bude držet správně znepokojivého vypravěčského stylu, jaký nabízí právě zveřejněná upoutávka.

Wright snímek přirovnává k psychologickým hororům 60. a 70. let minutého století, jaké už se dnes moc netočí. S pomalým budováním atmosféry a určitou dávkou velkolepé rozmáchlosti. Snímek začíná spíše psychologicky a postupně je intenzivnější a intenzivnější. Hrdinkou snímku je mladá módní návrhářka Eloise, která se záhadně ocitá v Londýně 60. let, kde potkává svůj idol, okouzlující začínající zpěvačku Sandy. Londýn 60. let ale není tím, čím se zdá být. Vypadá to, že sám čas se začíná rozpadat, což má nemilé následky.

Hlavní hrdinku ztvárnila Thomasin McKenzie, jež má jakýsi šestý smysl, který jí dovoluje vidět věci, které jiní lidí nevidí ani necítí. Zpěvačku Sandy hraje Anya Taylor-Joy. V dalších rolích vystupují Matt Smith, Diana Rigg nebo Terence Stamp. Scénář spolu s Wrightem napsala Krysty Wilson-Cairns. Snímek uvidíme v českých kinech 21.10. 2021.

Galerie: 9

Poslední noc v Soho: Neony prosáklá noční můra v traileru slibuje mrazivý zážitek | Fandíme filmu Poslední noc v Soho: Neony prosáklá noční můra v traileru slibuje mrazivý zážitek | Fandíme filmu Poslední noc v Soho: Neony prosáklá noční můra v traileru slibuje mrazivý zážitek | Fandíme filmu Poslední noc v Soho: Neony prosáklá noční můra v traileru slibuje mrazivý zážitek | Fandíme filmu Poslední noc v Soho: Neony prosáklá noční můra v traileru slibuje mrazivý zážitek | Fandíme filmu Poslední noc v Soho: Neony prosáklá noční můra v traileru slibuje mrazivý zážitek | Fandíme filmu Poslední noc v Soho: Neony prosáklá noční můra v traileru slibuje mrazivý zážitek | Fandíme filmu Poslední noc v Soho: Neony prosáklá noční můra v traileru slibuje mrazivý zážitek | Fandíme filmu Poslední noc v Soho: Neony prosáklá noční můra v traileru slibuje mrazivý zážitek | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest