Box Office: Godzilla vs. Kong vítězně vrací diváky do kin

Box Office: Godzilla vs. Kong vítězně vrací diváky do kin | Fandíme filmu
Warner Bros.
Také na klíčovém trhu ve Spojených státech diváci o kino stále stojí. Padaly rekordy a blýská se na lepší časy.

Kina nejsou mrtvá. To je jasná zpráva, kterou do světa z plna hrdla řvou dva titáni snímku Godzilla vs. Kong. Už minulý týden byly mezinárodní výsledky skvělé, tenhle týden i Spojené státy po dlouhé době ukázaly, že v nich diváci o filmové zážitky na plátně i nadále stojí. Za celé velikonoční svátky souboj dvou monster utržil v USA 48,5 milionu dolarů. Za víkend to bylo 32 milionů, což je pandemický rekord. Hezkého výsledku se podařilo docílit i navzdory tomu, že v Spojených státech může každý předplatitel HBO Max film vidět zdarma u sebe doma. Souběžně také pořád platí, že spousta kin má ve Státech jen omezenou kapacitu. Tenet za víkend zvládl 20 milionů, což byl rekord pro pandemický víkend doposud.

Mezinárodně film přidal dalších 76 milionů. To v úhrnu od začátku promítání dělá 285 milionů dolarů. Zatímco Godzilla s Kongem stačili na mezinárodní tržbu 200 milionů dolarů dosáhnout za 12 dní, Tenent jich na to na podzim potřeboval 24. Částka 285 milionů dělá z Godzilla vs. Kong druhý nejúspěšnější neasijský film od začátku pandemie hned po Tenetu (ten se nakonec vyšplhal až na 363 milionů). A není vyloučeno, že Tenet bude překonán. Je možné, že kdyby v USA nebyly Godzila s Kongem k dispozici na streamovací službě HBO Max a ve zbytku světa v podobě vysoce kvalitních pirátských kopií, byly by tržby ještě vyšší. To se ale nikdy nedozvíme. Teď můžeme pouze doufat, že sledujeme předzvěst velkého celosvětového návratu diváků do kin.

Za celý víkend bylo ve Spojených státech za víkend utrženo 44,7 milionu, což je nejlepší víkendová tržba od začátku pandemie na jaře minulého roku a zhruba 2,5 násobná tržba oproti několika posledním víkendům, kdy už bylo za mořem otevřené větší množství kin, jen chyběly ty nejlákavější filmy.

Na druhé příčce aktuálního žebříčku je novinka The Unholy, jež za třídenní víkend utržila 3,2 milionu. Akčňák Nikdo přidal další 3 miliony a celosvětově už jich utržil 21. Raya a drak další 2 miliony, celkově 86 milionů. Na páté příčce Tom a Jerry 1,4 milionu a celkovým dosavadním příjmem 93,5 milionu. Na šesté pozici debutovala třetí novina tohoto týdne, náboženský film The Girl Who Belives in Miracles. Křesťanské snímky obvykle ve Státech fungují, zvlášť ve svátečním období, teď to ale vypadá, že veřejnost je přeci jen při zvažování návštěvy kina opatrná.

Můžeme usuzovat, že i nadále budou diváky lákat především velké tutovky, jako je právě Godzilla vs. Kong. Jako další by se takovému statusu mohl blížit Mortal Kombat, jenž bude nasazený 23. dubna. Do té doby budeme sledovat v pokladnách především to, jak daleko to Godzilla může dotáhnout.

Foto: Warner Bros.

Zdroje: Box Office Mojo, Deadline I, II

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest