Eternals: Nová marvelovka točila reálné akční scény ve stylu Revenanta

Eternals: Nová marvelovka točila reálné akční scény ve stylu Revenanta | Fandíme filmu
Marvel Studios
Drsný boj Leonarda DiCapria s americkými indiány byl pro filmaře vzorem. Důraz na realitu byl pro Marvel risk. Plus nový pohled na záporáka.

Kumail Nanjiani, jenž v nové marvelovce Eternals představuje Kinga, Eternala ukrytého mezi bollywoodskými herci, pro magazín Vulture uvedl, že jej režisérka Chloe Zhao obsadila proto, že chtěla, aby postava byla hodně jako on. Do role duchovní vůdkyně Eternalů jménem Ajak tedy nejspíš režisérka hledala někoho vřelého, otevřeného a komunikativního, protože Salma Hayek si v rozhovorech pro Variety a ET Online pustila pusu na špacír.

Prozradila, že ji ve filmu uvidíme jezdit na koni. Hned se zarazila a váhala, jestli náhodou neprozradila nějaký spoiler, protože je vázaná přísnou mlčenlivostí, ale pak ještě dodala, že jí přišlo správně zvláštní, že v obřím sci-fi filmu její postava jezdí na koni. Míra utajení byla tak velká, že dokud nepodepsala Salma smlouvu, dokonce jí ani nenechali přečíst scénář. Což ji znervózňovalo, ale roli nakonec přijala, protože hodně chtěla spolupracovat s režisérkou Zhao. Díky ní má podle Hayek film úplně jinou DNA, než ostatní marvelovky. Zhao filmu jakožto žena dodala jinou energii a od předchozích Marvel filmů se Eternals odlišují také tím, že se jen minimálně natáčeli ve studiu, před zeleným pozadím. Naprostá většina scén se točila venku, na skutečných lokacích, s denním světlem, s důrazem na jedinečné kamerové záběry.

To v rozhovoru pro Collider potvrzuje i kameraman Joshua James Richards, který byl čerstvě nominovaný za režisérčin film Země nomádů na Oscara. Některé scény v Eternals prý natáčeli naprosto stejně. Venku, za využití přirozeného světla, kdy každý den závodili s časem, aby jim nezapadlo slunce. Samotná Zhao potom ještě v rozhovoru pro Fandango dodala, že točila Eternals dokonce i se stejnou kamerovou technikou jako Zemi nomádů, kdy se 90% všech záběrů točilo na (stabilizovanou) ruční kameru. Můžeme tedy očekávat, že nás snímek bude (možná skoro až „dokumentárně“) vtahovat do situací.

Jako jeden z velkých zdrojů inspirace Zhao uvedla v rozhovoru pro SiriusXM snímek Revenant: Zmrtvýchvstání s Leonardem DiCapriem v hlavní roli. Tahle inspirace by měla být obzvlášť patrná v akčních scénách, které se také natáčely vesměs venku, ve skutečných lokacích. Eternals by nás měli podobným způsobem strhnout do víru dění, akce by měla být podobně zběsilá. Schválně si akci z Revenanta připomeňte v přiloženém videu:

Chloe také uvedla, že Marvel dost zariskoval, když jí svěřil důvěru a nechal jí věci dělat po svém. Obvykle studio většinu svých filmů točí v kontrolovaném prostředí ateliérů, najednou se skoro všechno točilo na skutečných lokacích, s úplně jinou kamerovou technikou. Tomu se muselo přizpůsobit natáčení, přístup k akci i postprodukce. Studio ale bylo ochotné risk podstoupit, protože podle Zhao podporuje svoje režiséry a jejich vize. Nezbývá nám než doufat, že se risk vyplatil a na podzim skutečně v kinech uvidíme něco úplně jiného, než je u Marvelu zvykem.

Na závěr se ještě podívejte na nové obrázky záporáka Kro a na božské bytosti, Celestiály:

V komiksech jsou The Eternals dalším výtvorem Jacka Kirbyho, který je poprvé představil v roce 1976. Jedná se o uměle vytvořený národ, u jehož zrodu stáli tzv. Celestiálové, božské bytosti světa Marvelu. Eternaly Celestiálové stvořili na Zemi, z předvěké podoby člověka. Eternalové jsou dlouhověcí, téměř nezničitelní, mají nadlidské síly, silou vůle ovládají každou buňku svého těla a dovedou manipulovat kosmickou energií. Málo se ale rozmnožují a je jich konstantně poměrně nízký počet. Eternalové přísahali, že budou chránit smrtelníky před Devianty, což je další výtvor genetických hrátek Celestiálů. Devianti se od pradávna pokoušeli lidi zotročit a svou menší moc si vždy pokoušeli nahradit s pomocí technologických výdobytků.

Režisérkou filmu je Chloe Zhao, scénář napsali Matthew a Ryan Firpovi. V hlavních rolích se objeví Richard Madden, Kit Harington, Gemma Chan, Salma Hayek, Angelina Jolie, Kumail Nanjiani, Lauren Ridloff, Brian Tyree Henry, Lia McHugh, Barry Keoghan a Don Lee. Datum premiéry je stanovené na 4. listopadu 2021.

Zdroj: Marvel

Zdroje: SiriusXM, ET Online, Variety, Eternal News, Collider, Vulture, Fandango

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest