The Gray Man: Před příjezdem do Česka nabírá nejdražší Netflix film bohaté obsazení

The Gray Man: Před příjezdem do Česka nabírá nejdražší Netflix film bohaté obsazení | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 1 obrázek
Režiséři Avengers si vzali na pomoc scenáristy Avengers. Začala první část natáčení v Los Angeles.

Na akční thriller The Gray Man můžeme být docela zvědaví. Je to totiž další velká zahraniční produkce, která se bude točit v Česku. Bratři Russoovi, autoři Avengers: Endgame, připravují vůbec nejdražší film Netflixu. Za částku 200 milionů dolarů připraví špionážní dobrodružství z celého světa, kde jednou ze zastávek bude i Praha. Podle magazínu Variety sem filmaře přilákaly dvacetiprocentní daňové vratky, uličky staré Prahy, šikovní filmoví řemeslníci a zkušená produkční společnost Stillking Films, která je zahraničními štáby dobře prověřená pro práci na velkých akčních projektech. Variety konkrétně vzpomíná české natáčení bondovky Casino Royale, ale nemusíme chodit do tak vzdálené minulosti, není to tak dlouho, co se tu točila marvelovka The Falcon and The Winter Soldier.

Po natáčení v Česku se štáb přesune na další mezinárodní lokace, prozatím ale ještě točí v Los Angeles, kde bude až do konce dubna. Ještě než se roztočily kamery, štáb také vydatně posílil obsazení. K ústřední dvojici znepřátelených agentů v podání Ryana Goslinga a Chrise Evanse se přidali: Jessica Henwick – Colleen ze seriálu Iron Fist, kterou jsme loni mohli vidět v thrilleru Pod vodou a letos bude k vidění v Love and Monsters, Godzilla vs. Kong ale především také v novém Matrixu, kde by měla mít jednu z hlavních rolí. Další úlohu si pro sebe uzmul Rege-Jean Page. Ten aktuálně zazářil jako Simon Basset v Netflix seriálu Bridgertonovi, byl obsazený do Dugenons & Dragons, je zvažovaný pro roli černošského Supermana a někteří fanoušci se jej pokoušejí pasovat jako nového Bonda. Dále obsazení doplňují Wagner Moura, Dhanush, Julia Butters, Billy Bob Thornton, Alfre Woodard, Eme Ikwuakor a Scott Haze.

The Gray Man vychází z románové předlohy Marka Greaneyho. Hrdinou je bývalý agent CIA Court Gentry (Ryan Gosling), ze kterého se stal nájemní zabiják. Gentry, přezdívaný The Grey Man (Šedý muž), se snaží zachránit život dcerám, které ani nevědí, že existuje. Při tom jej po celé zeměkouli pronásleduje jeho bývalý parťák ze CIA Lloyd Hansen (Chris Evans). Pokud bude snímek úspěšný, tak se počítá s tím, že o Šedém muži vznikne celá filmová série. Anthony Russo snímek popisuje jako souboj dvou ústředních agentů, kteří předvedou, jaká může CIA být a co všechno svede. Scénář napsal Joe Russo, kterému pak text pomohli doladit ještě Christopher Markus a Stephen McFeely, kteří pro Russoovi napsali všechny jejich Marvel filmy, od The Winter Soldiera, až po Avengers: Endgame.

Datum premiéry zatím oznámeno nebylo, ale dřív jak v úplném závěru letošního roku se se snímkem nepočítám.

Foto je ilustrační - Chris Evans v Captain America 2 (Marvel)

Zdroje: Variety, Deadline, Movieweb

Galerie: 2

The Gray Man: Před příjezdem do Česka nabírá nejdražší Netflix film bohaté obsazení | Fandíme filmu The Gray Man: Před příjezdem do Česka nabírá nejdražší Netflix film bohaté obsazení | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest