The Gray Man: Špionážní megafilm je zamýšlen jako první kapitola velké série

The Gray Man: Špionážní megafilm je zamýšlen jako první kapitola velké série | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 1 obrázek
Samostatné filmy prostě už nejsou v módě, režiséři Russoovi nás ještě před premiérou lákají na pokračování. A kdy se filmaři vypraví do Česka?

Opulentní špionážní dobrodružství The Gray Man s Ryanem Goslingem a Chrisem Evansem v hlavní rolích by mělo být nejdražším projektem v historii streamovací služby Netflix. Není proto divu, že Netflix svěřil snímek do rukou bratrů Russoových, kteří mají s drahými produkcemi řadu zkušeností. Hrdinou chystaného spektáklu bude bývalý agent CIA Court Gentry, z něhož se stal nájemný vrah. Gentryho, přezdívaného "The Grey Man", je takřka nemožné dopadnout, leč situace se zkomplikuje ve chvíli, kdy je donucen pokusit se zachránit život svým dcerám, které ani nevědí, že existuje. Bohužel pro něj, na záda mu neustále dýchá bývalý parťák z CIA Lloyd Hansen. Evans si střihne Hansena, Gentryho ztvární Gosling. Scénář vychází z románové předlohy z pera Marka Greaneyho a slibuje výživné špionážní hrátky okořeněné dynamickou akcí.

Russoovi v rámci debaty na brazilském Comic-Conu přiznali, že v prvním filmu určitě nedostaneme odpovědi na veškeré otázky, které budou položeny. "Projekt je od začátku koncipován jako filmová série, u níž existuje potenciál pro vznik širšího universa, ve kterém dostane prostor více postav. Nechystáme se ve filmu zodpovědět všechny otázky. Znamená to, že po zhlédnutí filmu se sice příběh uzavře, leč přetrvají některé nejasnosti v rámci universa. Máme za to, že takto bychom mohli rozbít tradiční model, kdy je divákovi vše naservírováno v jednom filmu. Příběh nebude stoprocentně ukončený. Bude to připomínat kapitolu v knize."

Joe Russo materiál pochválil a dodal, že herecký ansámbl je výjimečně kvalitní a scénář excelentní. První klapka by dle všeho měla padnout už zhruba za šest týdnů, v druhé polovině ledna v Los Angeles. Později, během jara, by se měl štáb přesunout do Evropy. "Máme neuvěřitelný tým a cítíme podporu ze strany Netflixu. COVID-19 by neměl mít dopad na natáčení v našich vytipovaných lokacích." Vzhledem k tomu, že se má jednat o špionážní thriller odehrávající se různě po světě, je rozmanitost lokací naprosto zásadní. Připomínáme, že se bude točit i u nás. Taktéž bylo zmíněno, že půjde o velmi moderní a aktuální pohled na fungování špionážní sítě a zpravodajských agentur.

I když se počítá s budováním universa, Russoovi připouštějí, že pokračování dost možná zrealizují jiní filmaři. Nejde o to, že by materiál nebyl dostatečně zajímavý, ale mají v plánu další projekty, tudíž frančízu rozjedou a pak předají otěže někomu jinému.

Zdroj: Collider

Foto: Marvel Studios (ilustrační, z filmu Avengers: Infinity War)

Galerie: 2

The Gray Man: Špionážní megafilm je zamýšlen jako první kapitola velké série | Fandíme filmu The Gray Man: Špionážní megafilm je zamýšlen jako první kapitola velké série | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest