The Electric State: Vizuální sci-fi o kolapsu civilizace

The Electric State: Vizuální sci-fi o kolapsu civilizace | Fandíme filmu
Simon & Schuster
Zobrazit dalších 10 obrázků
Na vznik nápadité ilustrované knihy musel její autor založit veřejnou finanční sbírku. Teď ji v rukách drží mistři filmového řemesla.

Obrazová sci-fi knížka The Electric State vznikla v rukou šikovného, třiatřicetiletého Švéda, Simona Stålenhaga. Když pak říkám, že se jedná o obrazovou knihu, je to tím, že Simon není spisovatel, nýbrž ilustrátor. Dílo vzniklo díky úspěšné veřejné sbírce a prostřednictvím ilustrací popisuje alternativní Spojené státy roku 1997. Sleduje prchající teenagerku, cestující se svým hračkářským robotem napříč jejich divnou zemí. Krajina je znečištěna troskami bojových dronů a hromadami odpadu technicky vyspělé, avšak upadající, konzumní společnosti. Jak se jejich auto blíží ke kraji kontinentu, zdá se, jakoby se svět za oknem stále víc odhaloval. Jakoby se někde za horizontem celé jádro civilizace konečně zbořilo.

Námět zní zajímavě, slibně musel znít i filmařům, jelikož k získání práv na příběh natahovalo ruky hodně zájemců. Říká se rovnou o čtyřech různých studiích a ještě vyšším počtu producentů a režisérů. Nakonec ale práva lapili bratři Joe a Anthony Russoovi (Captain America: Občanská válka, Avengers: Infinity War). K režii si vyhlédli Andyho Muschiettiho, se kterým v těchto dnech probíhají jednání. Sami se ve věci angažují jen jako producenti přes svou produkční společnost. Přetvoření desítek obrázků na filmový scénář mají na starost Christopher Markus a Stephen McFeely. Chlapíci tak prodlužují spolupráci s Russoovými, protože společně dělali jak oba poslední filmy Kapitána Ameriky, tak dva právě rozpracované sequely Avengers. Spolupráci všech vyjmenovaných pánů, v souvislosti s tímto projektem, popsali Rusoovi následovně: „Příležitost spolupracovat s inspirativními talenty jako jsou Simon, Andy, Chris a Steve, je přesně ten důvod, proč jsme nastartovali naši společnost. Nemůžeme se dočkat, až jim pomůžeme vytvořit něco speciálního.“  Doufáme tedy, že se do toho pustí s patřičnou vervou, i když zatím ještě nevíme ani kdy by to mělo být a ani nic bližšího.    

Simon doteď vydal ještě dva jiné ilustrované příběhy, kterých atmosféra je srovnávána se seriálem Stranger Things. I to, kromě obrázků, může pomoct k vytvoření představy, kam směřuje svou tvořivost a jaký si pěstuje styl. Mimo knižních projektů pracoval například na vizualizacích klimatickým změn pro Stockholmskou univerzitu, nebo na vizualizacích dinosaurů pro Švédské přírodopisné muzeum. Pár z nich a další naleznete v galerii, grafiky přímo z The Electric State jsou k vidění ve videu.

Zdroje: Deadline, SimonStalenhag

Galerie: 11

The Electric State: Vizuální sci-fi o kolapsu civilizace | Fandíme filmu The Electric State: Vizuální sci-fi o kolapsu civilizace | Fandíme filmu The Electric State: Vizuální sci-fi o kolapsu civilizace | Fandíme filmu The Electric State: Vizuální sci-fi o kolapsu civilizace | Fandíme filmu The Electric State: Vizuální sci-fi o kolapsu civilizace | Fandíme filmu The Electric State: Vizuální sci-fi o kolapsu civilizace | Fandíme filmu The Electric State: Vizuální sci-fi o kolapsu civilizace | Fandíme filmu The Electric State: Vizuální sci-fi o kolapsu civilizace | Fandíme filmu The Electric State: Vizuální sci-fi o kolapsu civilizace | Fandíme filmu The Electric State: Vizuální sci-fi o kolapsu civilizace | Fandíme filmu The Electric State: Vizuální sci-fi o kolapsu civilizace | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest