Moon Knight: Oscar Isaac pro roli podstupuje intenzivní bojový trénink

Moon Knight: Oscar Isaac pro roli podstupuje intenzivní bojový trénink | Fandíme filmu
Marvel
Natáčení začne co nevidět a představitel záporáka Ethan Hawke prozradil, proč se projektu rozhodl zúčastnit.

Natáčení nové Marvel minisérie Moon Knight se blíží. Pokud už se potají natáčet nezačalo, tak se zřejmě začne v prvních týdnech měsíce dubna. O tom, že natáčení začne během několika týdnů hovořil v rozhovoru pro The Companion začátkem března šéf Marvelu Kevin Feige a starší produkční inzerát při hledání členů štábu dokonce hovořil o tom, že se začne natáčet už 1. března (v době koronaviru jsou termíny ještě víc náchylné ke změně, než jindy).

Blížící se natáčení indikuje na Instagramu také Oscar Isaac, představitel hlavní role. Čerstvě shodil knír, je tedy nejspíš připravený se vtělit do role Marca Spectora. Ještě s plnovousem potom Isaac nechal sdílet video, ve kterém trénuje kontaktní souboje. Teoreticky mohl trénovat pro jiný projekt nebo jen tak pro sebe, ale pokud trénoval pro Moon Knighta, tak to může vypovídat o chystané sérii několik různých věcí: Buď se bude Isaac angažovat na place daleko víc, než bychom předpokládali, anebo jej čeká alespoň určitá část bojů bez masky. V komiksech Moon Knigth nosí přes obličej kuklu. Automaticky se tak předpokládalo, že jakmile bude hrdina v kostýmu, stráví Isaac na place jen minimum času a většinu práce odtáhne kaskadér, podobně jako třeba v The Mandalorianovi. Ale třeba to bude jinak.

Zajímavé vyjádření k Moon Knightovi nabídl také Ethan Hawke, jenž byl do seriálu z kraje roku obsazený jako padouch. Jeho jméno mohlo leckoho překvapit, protože před časem byl v médiích citovaný jako kritik komiksových filmů. Později vysvětlil, že to je trochu vytržené z kontextu. Proti komiksovým filmům jako takovým nic nemá, nevadí mu, že jsou mainstream, jen chce, aby paleta filmů byla co nejrozmanitější, aby se na ostatní filmy nezapomínalo. Teď, když se rozhodl sám do světa superhrdinů zapojit, proč si vybral zrovna Moon Knighta? Odpověď nabídl v rozhovoru pro podcast The Watch:

„Abych upřímný, hodně je to zásluha Oscara [Isaaca]. V mojí profesi je to hodně zajímavý hráč. Líbí se mi, co se svým životem dělá. Připomíná mi herce, ke kterým jsem vzhlížel, když jsem poprvé přijel do New Yorku. Oscar je mladší než já a líbí se mi, jak se chová a jak přemýšlí. A když se dostanete do společné místnosti s lidmi, u kterých se vám líbí, jak přemýšlejí, většinou se stane něco, co stojí za to.“

Snad tedy oba dva pánové měli dobrý čuch a po WandaVision a The Falcon and The Winter Soldier bude i Moon Knight další vydařená Marvel minisérie. Krom pánů byla obsazena ještě May Calamawy. Režírují Mohamed Diab, Justin Benson a Aaron Moorhead. Klíčovými scenáristy jsou Doug Moench a Jeremy Slater. S premiérou se počítá na příští rok.

Moon Knight, občanským jménem Marc Spector, je v komiksech takový marvelovský Batman. Býval boxerem, americkým vojákem a žoldákem. Na misi v Egyptě byl smrtelně zraněn a zpět k životu jej přivedl egyptský měsíční bůh Khonshu, který mu nabídne nadlidskou sílu, pokud se stane božím ztělesněním na Zemi. Následně se Spector vrací do Ameriky, kde investuje své úspory, stane se milionářem, dny tráví řízením taxíku, aby neztratil kontakt s ulicí a po nocích ve stříbřité kápi bojuje se zločinem. Své síly čerpá z fází měsíce (čím blíž je úplněk, tím je silnější) a trpí rozštěpenou osobností, takže vedle padouchů bojuje i s vlastními vnitřními démony.

Zdroje: Production List, The Watch, The Companion

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest