The Dark Knight Rises: Natáčení velké bitvy

The Dark Knight Rises: Natáčení velké bitvy | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 10 obrázků
Z Batmanova placu unikají další fotky a videa a tak si můžete udělat obrázek o natáčení rozsáhlé bitvy. A o čem bude příběh?

Asi nemusíme připomínat, že článek obsahuje hromadu spoilerů.

Po poměrně nic neříkajících přejezdech Tumblerů po městě tentokrát fanoušci zachytili něco pořádného! Masivní bitvu, ve které policejní sbor s Batmanem v čele bojuje S Banem a jeho ozbrojenými nohsledy. Podle přihlížejících se jedná buď o scénu davových nepokojů před městskou radnicí anebo přímo hromadný útěk z vězení, který následuje po výbuchu ve věznici Black Gate. Do scény zasáhne i Tumbler natřený krycí barvou. Proč ta barva? A proč neustále vidíme tři? Dal snad Bruce Wayne plány k dispozici policii/armádě? Nebo zbarvení symbolizuje nepřátelské převzetí vozidla Baneovými lidmi? Na fotkách z proslovu Bane na Tumbleru evidentně stojí. (A tři Tumblery na place samozřejmě ještě nemusí nutně znamenat tři Tumblery ve filmu). Navíc podle jedné z fotografií Batman přijel na Batpodu. Že by s ním „Batmobily“ vážně nesouvisely? Anebo se naučil spolupracovat? Zkusme si společně zaspekulovat, co celá zasněžená scéna vlastně znamená.

Knightfall

Podle toho co víme a vidíme, se zdá být čím dál patrnější, že se Nolanův tým inspiroval batmanským příběhem Knightfall. Hodně zjednodušeně řečeno komiksová minisérie vypráví o tom, že Batman ztrácí sílu pokračovat ve své práci, aby byl následně uštván Banem, který mu ve finále přelomí v batmanské jeskyni páteř. Protože je ale Batmana zapotřebí (jako sůl), podstoupí Bruce magickou léčbu a vrací se v kostýmu opět do boje. V příběhu se vyskytuje Kočičí žena či scéna, ve které Bane do města vypustí nebezpečné vězně, dodá jim zbraně a s jejich pomocí si chce vzít město z Batmanových rukou. Batman se v příběhu naučí spoléhat na pomoc druhých a získá zpět důveru policie. Že vám to něco připomíná?

teaseru víme, že toho bude mít Bruce dost. Ve filmu bude postava Banea, která v jeden moment doráží na vyděšeného Batmana v prostorách jeskyně. Že bude Batmana zapotřebí i po jeho odchodu víme taktéž z teaseru. O magickém léčení se sice spekuluje v souvislosti s možným návratem Ra's al Ghula, ale zelená jáma by klidně mohla být léčivým jezírkem pro Batmana. Bane by si klidně mohl trháním fotky Harveyho Denta dokazovat, že je novým pánem města. Bane vypustí do města nebezpečné kriminálníky a rozdá jim zbraně, to vidíme v dnešních videích. Víme, že ve filmu bude Kočičí žena, či přinejmenším její alter-ego Selena Kyle. A v hromadné bitvě to vypadá, že Batman s policíí spolupracuje. A Tumblery by klidně mohly být dárkem ozbrojeným složkám.

Netvrdím, že se Nolan bude držet série Knightfall slovo od slova, na to jsou komiksová dobrodružství pro Christopherův svět přeci jen příliš divoká, ale je docela dobře možné, že právě tady čerpá příběh svou hlavní inspiraci. Ostatně nebylo by to poprvé - i předchozí filmy si některé motivy půjčují ze slavných batmanských sešitů.

 

The Dark Knight Rises: Velká bitka před radnicí 1

 

The Dark Knight Rises: Nácvik bitky pře radnicí

 

The Dark Knight Rises: Tumbler přijíždí do boje

 

The Dark Knight Rises: Bale a Hardy cvičí choreografii

 

The Dark Knight Rises: Velká bitka před radnicí 2

 

The Dark Knight Rises: Bale a Batman na place

 

The Dark Knight Rises: Nácvik soubojů

 

The Dark Knight Rises: Tumblery přijíždějí na plac

 

The Dark Knight Rises: Výbuch ve věznici Blackgate 1

 

The Dark Knight Rises: Tumblery zblízka

 

The Dark Knight Rises: Velká bitka před radnicí 3

 

The Dark Knight Rises: Výbuch ve věznici Blackgate 2

 

The Dark Knight Rises: Tumblery

 

Temný rytíř povstal

20.07.2012 | USA, Velká Británie
Akční, Krimi, Drama, Thriller
Info o filmu

Galerie: 11

The Dark Knight Rises: Natáčení velké bitvy | Fandíme filmu The Dark Knight Rises: Natáčení velké bitvy | Fandíme filmu The Dark Knight Rises: Natáčení velké bitvy | Fandíme filmu The Dark Knight Rises: Natáčení velké bitvy | Fandíme filmu The Dark Knight Rises: Natáčení velké bitvy | Fandíme filmu The Dark Knight Rises: Natáčení velké bitvy | Fandíme filmu The Dark Knight Rises: Natáčení velké bitvy | Fandíme filmu The Dark Knight Rises: Natáčení velké bitvy | Fandíme filmu The Dark Knight Rises: Natáčení velké bitvy | Fandíme filmu The Dark Knight Rises: Natáčení velké bitvy | Fandíme filmu The Dark Knight Rises: Natáčení velké bitvy | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest