Vetřelec: Sigourney Weaver odhalila svůj nejoblíbenější díl

Vetřelec: Sigourney Weaver odhalila svůj nejoblíbenější díl | Fandíme filmu
20th Century Fox
Zobrazit dalších 6 obrázků
Sigourney Weaver dlouho toužila po pátém Vetřelci. Zatím může jen nostalgicky vzpomínat na ty dosavadní.

Nestárnoucí herečka Sigourney Weaver momentálně propaguje kanadsko-irské drama Můj rok se Salingerem, v němž sekunduje talentované Margaret Qualley. Letos by se rovněž měla připomenout v duchařské akční komedii Krotitelé duchů: Odkaz režiséra Jasona Reitmana a v letech následujících se bude pravidelně vracet na plátna kin v avataří frančíze Jamese Camerona. Vzhledem k tomu, že rodačce z New Yorku táhne na dvaasedmdesát, akčních rolí už před sebou asi příliš nemá. Sice se čas od času zmíní o tom, že by se ráda ještě jednou vrátila do vetřelčího universa a natočila pětku, nicméně projekt ustrnul již před lety na mrtvém bodě. Zdá se tedy, že Ellen Ripley již žádné vesmírné dobrodružství nezažije. I tak si v boji s vesmírnými zabijáky užila své a na důchod má bezpochyby nárok. A který díl má sama představitelka hlavní role nejraději?

V interview pro server Collider Weaver prozradila, že by zvolila asi Cameronovu dvojku. Akční spektákl Vetřelci (Aliens) z roku 1986 má dle Weaver nejlépe zkonstruovaný příběh, což připisuje Cameronovu výjimečnému citu pro strukturu vyprávění. Nejprve je postava vzbuzena z předlouhého spánku, nikdo jí nevěří, na nikoho se nemůže spolehnout a její blízcí jsou mrtví. Pak se stane spousta věcí a ona na konci najde "novou" rodinu. "Celá dějová struktura byla z mého pohledu absolutně dokonalá. (...) Přišlo mi, že příběh poskytuje charakteru po celou dobu stopáže oporu. Z pohledu Ripley je dvojka zřejmě nejuspokojivější," uvedla Weaver.

Zdroj: Collider

Foto: 20th Century Fox

Galerie: 7

Vetřelec: Sigourney Weaver odhalila svůj nejoblíbenější díl | Fandíme filmu Vetřelec: Sigourney Weaver odhalila svůj nejoblíbenější díl | Fandíme filmu Vetřelec: Sigourney Weaver odhalila svůj nejoblíbenější díl | Fandíme filmu Vetřelec: Sigourney Weaver odhalila svůj nejoblíbenější díl | Fandíme filmu Vetřelec: Sigourney Weaver odhalila svůj nejoblíbenější díl | Fandíme filmu Vetřelec: Sigourney Weaver odhalila svůj nejoblíbenější díl | Fandíme filmu Vetřelec: Sigourney Weaver odhalila svůj nejoblíbenější díl | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest