Vetřelec 5: Šance na návrat Sigourney Weaver stále existuje

Vetřelec 5: Šance na návrat Sigourney Weaver stále existuje | Fandíme filmu
20th Century Fox
Zobrazit další 1 obrázek
Nástřel scénáře k pětce existuje, ale i Weaver pomaličku ztrácí naději.

Zatímco Ridley Scott pořád přemýšlí o tom, jak by uzavřel pomyslnou trilogii o vetřelčím původu a zrodu, producent frančízy Walter Hill nepřestává živit naději, že ještě jednou uvidíme na plátnech kin Ellen Ripley s tváří Sigourney Weaver. O projektu se přirozeně mluví už pěknou řádku let a naposled si na něj brousil zuby Neill Blomkamp, jenže v pokročilé fázi příprav upřelo studio pozornost na Scottův Covenant a pětka, jež měla přímo navazovat na dvojku Jamese Camerona, byla šoupnuta k ledu. Blomkamp posléze s hořkou pachutí na jazyku projekt opustil, ačkoliv jeho idea se zamlouvala i samotné Weaver a pochvalně mluvil o námětu i Cameron. Nyní vyšlo na povrch, že Hill připravil zhruba padesátistránkový nástřel příběhu a diskutoval jej zhruba před rokem a půl i s Weaver. Bohužel, dost možná i ona již ztratil chuť na návrat, jelikož v nedávném interview se vyjádřila směrem k dalšímu pokračování vetřelčí ságy následovně:

"Já vám nevím. Ridley [Scott] se vydal absolutně odlišným směrem a Ripley už možná řekla poslední slovo. Zaslouží si odpočinek."

20th Century Fox

Faktem zůstává, že z hlediska časové linie by nebyl problém natočit pětku s Ripley i pokračování Covenanta. Scott chce dál vrtat v původu vesmírných monster s kyselinou místo krve, přičemž případné završení trilogie by se mělo odehrávat před událostmi legendární jedničky. Nebyl by tudíž problém, kdyby se další vetřelčí projekt zaměřil na Ripley, leč momentálně se zdá, že po nepříliš kladně přijatém Covenantu je s vetřelčím universem ámen. Weaver k postavě Ripley ještě doplnila, že jí pořád leží v žaludku a bere ji jako svoji součást. Ještě aby ne! Vždyť se jedná o jednu z nejikoničtějších ženských hrdinek ve filmové historii.

Zdroj: Empire
Foto: 20th Century Fox

Vetřelci

14.07.1986 | USA, Velká Británie
Akční, Sci-Fi, Thriller, Horor
Info o filmu

Galerie: 2

Vetřelec 5: Šance na návrat Sigourney Weaver stále existuje | Fandíme filmu Vetřelec 5: Šance na návrat Sigourney Weaver stále existuje | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest