300: Vzestup říše - První oficiální fotky

300: Vzestup říše - První oficiální fotky | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Těšte se na šest různorodých bitev.

Následovník Třístovky se stále zdráhá představit v jakémkoliv traileru, nicméně dnes jsme se dočkali alespoň prvních oficiálních fotografií. Na jedné z nich vidíme Sullivana Stapletona, nebo-li řeckého vojevůdce Thémistokla, na té druhé dvě vojska připravená k bitvě na jedné z lodí v Egejském moři. Z toho co doposud o filmu víme, by většina filmu měla odehrávat právě během velkého námořního tažení, která podle tvůrců slibuje oproti předchozímu filmu „zcela novou válečnou a bojovou choreografii“. Přemístění událostí z horského průsmyku na širou mořskou hladinu by mělo také výrazně zvětšovat filmové měřítko. Režisér Naomo Murro udává, že se film odehraje v delším časovém horizontu a na řadě rozmanitých lokací, konkrétně pak máme čekat šest různorodých bitev.

Co se nezmění je původní koncept, kdy hrstka řeckých obránců bude stát proti záplavě perských nájezdníků. Opět tedy bude o vítězství rozhodovat především chytrost a taktika. Athénské vojsko se od toho sparťanského značně liší. Thémistoklés není král. Je to demokratický politik, který musí občany k boji přesvědčit. A samotní Athéňané nejsou od narození cvičení váleční. Často se jedná o prosté civilisty, kteří bojovat nechtějí. Avšak pokud nechtějí skončit pod nadvládou diktátora, nic jiného jim nezbývá.

S Xerxem se však Athéňané setkají jen minimálně, jeho hlavní pozornost se přeci jen soustředila především na Spartu. Námořní bitvě velí Xerxova generálka Artemisia v podání Evy Green. Artemisia je nelítostná a schopná válečnice, kterou navíc pohání touha po odplatě – když byla ještě dítě, řekové povraždili celou její rodinu...aneb který záporák není v téhle sérii motivovaný pomstou, že? 300: Vzestup říše natočil nepříliš zkušený Naomo Murro, režisér jedničky Zack Snyder se podílel pouze na scénáři. Datum české i slovenské premiéry je stanoveno na 1. srpna.

Zdroj: USA Today

Galerie: 2

300: Vzestup říše - První oficiální fotky | Fandíme filmu 300: Vzestup říše - První oficiální fotky | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest