Wesley Snipes chtěl v devadesátkách ztvárnit Black Panthera a málem odmítnul Bladea

Wesley Snipes chtěl v devadesátkách ztvárnit Black Panthera a málem odmítnul Bladea | Fandíme filmu
New Line Cinema
Zobrazit další 1 obrázek
Simona Phoenixe komiksovky vždy přitahovaly.

Nestárnoucí Wesley Snipes nezažívá v posledních letech příliš úspěšné období. Větší produkci si naposledy vyzkoušel v roce 2014, kdy se připojil k postradatelnému týmu v akčním výplachu Expendables 3. V roce 2019 se objevil v solidním životopisném dramatu Jmenuju se Dolemite, leč jinak spíše dře bídu. Letos zkouší štěstí na streamu v pokračování povedené osmdesátkové komedie Cesta do Ameriky, nicméně ohlasy jsou zatím přinejlepším průměrné. Nenávratně pryč jsou časy, kdy Snipes točil pecky jako První liga, Horečka džungle, Říše drog, Demolition Man, Šerifové či Blade. Obzvláště v devadesátých letech patřil k vyhledávaným hollywoodským hercům a měl i tendence projekty sám nakopávat.

Marvel Studios
Black Panther (2018)

V interview pro server Collider Snipes nedávno přiznal, že někdy kolem let 1992 a 1993 zkoušel zrealizovat komiksovku Black Panther. Údajně existovaly tři verze scénáře, jenže se ukázalo, že filmová adaptace nebyla v té době průchozí. Dobová technologie spoustu věcí ještě neumožňovala a historicky zatížené bylo i označení Black Panther. Řadě lidí údajně pořád ještě naskakovala černošská revoluční politická a militantní organizace Černí panteři. Dle Snipese to v oné době prostě nešlo protlačit.

V komiksovce se Snipes i tak nakonec představil, když si v roce 1998 střihnul hlavní roli v akční fantasy Blade. Trošku paradoxně jej však od účasti na projektu lidé kolem něho zrazovali. "Nejvtipnější na celé věci je, že mně všichni opakovaně říkali, abych to nedělal. Byli absolutně proti, abych na roli kývnul." Snipes ovšem pochybovače zdařile ignoroval a ve snímku režiséra Stephena Norringtona zapsal jednu ze svých nejpovedenějších rolí kariéry. Současně na konci devadesátek předvedl, že krvavé komiksové filmy mohou v kinech uspět.

Zdroje: Collider, ET Online

Foto: New Line Cinema

Blade

19.08.1998 | USA
Akční, Horor
Info o filmu

Galerie: 2

Wesley Snipes chtěl v devadesátkách ztvárnit Black Panthera a málem odmítnul Bladea | Fandíme filmu Wesley Snipes chtěl v devadesátkách ztvárnit Black Panthera a málem odmítnul Bladea | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest