Blade: Wesley Snipes popírá, že by při natáčení napadl režiséra

Blade: Wesley Snipes popírá, že by při natáčení napadl režiséra | Fandíme filmu
New Line Cinema
Zobrazit dalších 7 obrázků
Spolupracovat s akční hvězdou devadesátek asi nebylo nic extra.

Trilogie Blade, v níž si střihnul nesmrtelného napůl člověka a napůl upíra Wesley Snipes, se může pochlubit výtečnou jedničkou, slušnou dvojkou a těžce průměrnou trojkou. Nejslabší díl při tom natočil režisér David S. Goyer, v prvé řadě významný hollywoodský scenárista (Batman začíná, Muž z oceli, Godzilla). V roce 2004 však měl pocit, že by se měl etablovat i jako režisér a vzal na sebe břímě zakončení upírské trilogie. Ve trojce se vyjma Snipese představili rovněž Ryan Reynolds, Jessica Biel a taktéž komik Patton Oswalt. Ten sice nepatřil ke zjevným lákadlům, leč po premiéře si neodpustil několik zajímavých poznámek ohledně spolupráce se Snipesem.

Patton uvedl, že se Snipes choval jako rozmazlené děcko, de facto nevystupoval z role a komunikoval skrze samolepící "post-it" lístečky, na nichž se podepisoval jako "Blade". Taktéž poznamenal, že Snipes celé dny seděl ve svém obytném voze a čadil trávu, přičemž většina materiálu byla natočena se záskokem (dvojníkem). A aby toho nebylo málo, prý měl rodák z Orlanda minimálně jednou napadnout Goyera a trošku jej přiškrtit.

V nedávném interview se Snipes k obviněním ze strany Oswalta vyjádřil podrobněji. "Stačí jedna osoba, pan Oswalt, kterého vážně příliš neznám. Sotva si pamatuji některé společné scény, ale je fascinující, že něco plácne a lidé hned: 'Jasně, Snipes má problém.' (...) Řeknu vám jednu věc. Kdybych fyzicky atakoval Davida Goyera, zřejmě bych dnes s vámi nemluvil. Svalnatý černoch, který napadne režiséra, skončí prostě ve vězení. To vám garantuji. To je ostatně jedna z výzev, kterým musíme my Afroameričané ve Spojených státech čelit - takové mikroagrese. Předpoklad, že běloch něco plácne a ono vyjádření se stane pravdou. Proč lidé věří právě jeho verzi? Protože mají vštípený názor, že člověk tmavé barvy pleti má vždycky nějaký problém."

Ačkoliv historku o škrcení Goyera Snipes rázně popírá, i tak asi nebylo natáčení zrovna dvakrát idylické. Údajně se tihle dva opakovaně hádali a navzájem si leccos vyčítali. Snipes prý v jednom momentě navrhnul, aby se na to Goyer vykašlal a projekt opustil, načež režisér reagoval podobně, když hlavní hvězdě vzkázal, že materiálu už je natočeno dost a zbytek lze dodělat s doublem. Snipes měl mít problémy i se scénářem, když mu prý vadilo, že dostal kvůli obsazení Biel a Reynoldse mnohem méně prostoru. Jak se zdá, točit se Snipesem pravděpodobně nebude procházka růžovou zahradou.

Zdroj: MW

Foto: New Line Cinema

Blade 3: Trinity

07.12.2004 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy, Thriller, Horor
Info o filmu

Galerie: 8

Blade: Wesley Snipes popírá, že by při natáčení napadl režiséra | Fandíme filmu Blade: Wesley Snipes popírá, že by při natáčení napadl režiséra | Fandíme filmu Blade: Wesley Snipes popírá, že by při natáčení napadl režiséra | Fandíme filmu Blade: Wesley Snipes popírá, že by při natáčení napadl režiséra | Fandíme filmu Blade: Wesley Snipes popírá, že by při natáčení napadl režiséra | Fandíme filmu Blade: Wesley Snipes popírá, že by při natáčení napadl režiséra | Fandíme filmu Blade: Wesley Snipes popírá, že by při natáčení napadl režiséra | Fandíme filmu Blade: Wesley Snipes popírá, že by při natáčení napadl režiséra | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest