Bleskovky: Marvelovská Secret Invasion hledá nové síly

Bleskovky: Marvelovská Secret Invasion hledá nové síly | Fandíme filmu
Marvel Studios
Hororová ukolébavka, přežití na širém moři, daleko lepší fotky z Thora: Love and Thunder a další krátké filmové zprávy.

Bleskovky je rubrika určená kratším zprávám a zajímavostem, které neplní titulní stránky, ale zaslouží si svůj prostor.

Z východního bloku přes oceán

Alone in the Ocean (Sám uprostřed oceánu) je nový snímek Kirilla Sokolova, auta loňské vyvraďovačky Tak už konečně chcípni, táto! Jeho novinka je vysokorozpočtové drama o přežití, založené na skutečném příběhu Sověta, který strávil tři dny ztracený na moři. Děj je zasazený do 70. let a vypráví příběh Savy Kurilova, oceánografa, který se ve Filipínském moři rozhodne seskočit ze sovětského plavila. Bohužel udělal chybu ve svém odhadu a je více než sto mil od pobřeží. Další tři dny strávil bojem o holý život, odhodlaný získat svobodu, oprostit se od útlaku v Sovětském svazu a naplno se věnovat svojí lásce – oceánu. V hlavní roli vystoupí Danila Kozlovskij, jehož můžete znát jako Olega z Novgorodu ze seriálu Vikingové. Natáčet se má v roce 2022. (Zdroj: Variety)

Comic-Con opět bude okleštěný

Comic-Con v San Diegu se letos opět nebude pořádat ve své tradiční podobě. Organizátoři nevěří, že se pandemická situace do léta zlepší natolik, aby bylo možné uspořádat uzavřenou masovou akci s desítkami tisíc návštěvníků. Proto se akce bude opět konat pouze virtuálně. Kvůli nedostatku financí navíc bude pouze třídenní, od 23. do 25. července. Loňský ročník za mnoho nestál. Fanoušci nebyli spokojení s technickým provedením ani s chudým programem. Tradičně je při tom zvykem, že se na Comic-Conu odhalují velké novinky ohledně komiksových a dalších očekávaných velkofilmů. Mezi loňským Comic-Conem a dneškem proběhlo on-line několik podobných akcí, které se povedly podstatně lépe (fanoušci si pochvalovali především loňské DC FanDome), tak třeba se Comic-Con inspiruje a letošní virtuální ročník bude stát za to. Následně bylo oznámeno, že v tradiční osobní formě by měla letos proběhnout speciální „náhradní“ akce v listopadu, kdy snad už bude situace klidnější. Máme tedy hned dvě různé příležitosti, kdy by nám Comic-Con San Diego letos mohl nadělit porci zajímavých novinek, tak jak jsme u něj zvyklí. (Zdroj: Comic-Con)

Pozor na ukolébavky

John R. Leonetti natočil první Annabelle nebo Vražedná přání. Teď chystá nový horor nazvaný jednoduše Lullaby (Ukolébavka). Snímek čerpá z folkloru a pojednává o čerstvé matce, která v prastaré knížce objeví ukolébavku. Nejprve se domnívá, že našla zázračný prostředek k uspání miminka, ale brzy se její život mění v noční můru. Ukolébavka přivádí na svět prastarou démonku Lilith. Podle židovské tradice vychází slovo lullaby z židovského „Lilith-Abi“ (Lilith-abei), což znamená „Lilith ztrať se“ a je to nápis, jenž židovské matky dávaly společně s ochrannými amulety ke kolíbce, aby dítě ochránily před démonkou Lilith, která v noci krade dětské duše. V hlavních rolích Ramon Rodriguez a Oona Chaplin. (Zdroj: Screen Daily)

Daniel Bruhl si vystřelí sám ze sebe

Známý herec Daniel Brühl se pustil do režie. Jako svou prvotinu natočil Next Door, černou komedii říznutou thrillerem a westerny. Ve filmu si zahrál hlavní roli, herce Daniela, určitou nadnesenou verzi sebe sama. Daniel přichází do lokální berlínské špeluňky, kde se pustí do slovní přestřelky s Brunem, starousedlíkem, jehož otec bydlíval v Danielově bytě. Snímek má pojednávat o gentrifikaci a rozporech života – o tom, že řada z nás má svoje ideály, ale neřídí se jimi, protože podléháme okolnostem každodenního shonu. Většina snímku se odehrává v jedné místnosti, inspiruje se napětím thrillerů Alfreda Hitchcocka či nadsázkou černých komedií bratří Coenů. Brühl se snažil o to, aby film připomínal kovbojskou přestřelku, ve které kolty nahradila ostrá slova. Bruna hraje Peter Kurth, scénář napsal Daniel Kehlmann. (Zdroj: Variety)

Borderlands doplňují

Casting adaptace videoherního filmu Borderlands pokračuje. Nejnověji se k obsazení připojila Ariana Greenblatt, jež ztvární Tiny Tinu, mladou expertku na výbušniny s traumatickou minulostí. Tině zemřeli rodiče, prodali ji jako věc a byly na ní prováděny mutační experimenty. Od té doby co utekla ji pohání touha po pomstě a je zajímavým střípkem příběhu planety Pandora, na které se svádí lítá bitva o bohatství, jež po sobě zanechala prastará civilizace. Greenblatt je známá jako představitelka malé Gamory z Avengers: Infinity War. (Zdroj: Screen Rant)

Tajná invaze odtajňuje

Marvelovská minisérie Secret Invasion bude paranoidní thriller, ve kterém měňaví Skrullové nahradí klíčové osobnosti na Zemi. Teď se štáb pomaličku začíná poohlížet po hercích, které obsadí vedle Samuela L. Jacksona a Bena Mendelsohna. Castingové oddělení má za úkol najít muže ve věku 50-60 let pro roli záporáka. Ženu ve věku 40-50 let, která bude na obrazovce trávit hodně času s Jacksonem. A mladší ženu do důležité vedlejší role. O jaké postavy jde, zatím nevíme, ale spekuluje se, že záporákem by mohl být císař skrullského impéria Dorrek VII. a onou mladou ženou by mohla být agentka Abigail Brand, jež během komiksové podoby Tajné invaze sehrála důležitou úlohu. (Zdroj: Illuminerdi)

Thor: Love and Thunder - detailnější fotky

A závěrem ještě doplňujeme nové fotky z Thora: Love and Thunder. Během dne jsme přinesli příspěvek, kde můžete vidět nové kulisy a herce, kteří v nich natáčejí scény. Vůbec poprvé tak byla v kostýmu spatřena Melissa McCarthy, jež si zahrála divadelní herečka z Asgardu. Teď se objevily podstatně detailnější fotografie:

A režisérovi Taikovi Waititimu se teleobjektivy zvědavých fotografů vůbec nelíbí: 

Zdroje: The IIlluminerdi, Screen Rant, Variety I, II, Screen Daily, Comic-Con

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest