Eddie Murphy se vykašlal na Krotitele duchů, aby mohl natočit Policajta v Beverly Hills

Eddie Murphy se vykašlal na Krotitele duchů, aby mohl natočit Policajta v Beverly Hills | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit dalších 6 obrázků
Volba to nebyla snadná, nicméně Murphy nemohl šlápnout vedle.

Herec a komik Eddie Murphy prožíval na začátku osmdesátých let krásné časy, neboť do Hollywoodu vtrhnul jak uragán. Zabodoval s akční buddy komedií 48 hodin a posléze natočil pecky jako Záměna a Policajt v Beverly Hills. Obzvláště vtipná akční kriminálka režiséra Martina Bresta z roku 1984, v níž si střihnul energického černošského detektiva Axela Foleyho, slavila u diváků úspěch a podtrhla Murphyho hvězdný status. Aby rodák z Brooklynu mohl nakopnout Foleyho frančízu, musel však obětovat jinou, jelikož měl v tom samém roce na stole nabídku k účasti v týmovce Krotitelé duchů.

Kvůli Murphyho nepopiratelnému komediálnímu talentu jej chtěl do kultovní duchařské komedie obsadit Aykroyd (o rok dříve spolu hráli ve snímku Záměna), jenž s touto vidinou psal původní nástřel scénáře. V této verzi měla postava Winstona, nakonec ztvárněná Erniem Hudsonem, mnohem více prostoru a v lecčem připomínala postavu Petera Venkmana, jehož ztvárnil Bill Murray. Ve chvíli, kdy Murphy dal od projektu ruce pryč, byl Winston upozaděn a charakter přepsán.

Columbia Pictures
Krotitelé duchů (1984)

Murphy k natřískanému roku 1984 uvedl: "Měl jsem být v Krotitelích duchů. S Danem Aykroydem jsme natočili Záměnu... Přál bych si, abych se mohl objevit v obou snímcích, ale v ten moment jsem upřednostnil Policajta v Beverly Hills namísto Krotitelů duchů."

Jak bylo řečeno, ač se nejednalo o lehké rozhodnutí, de facto neexistovala špatná volba, protože z obou bijáků se vyklubaly obrovské hity. Rovněž lze pochopit, že mladá hvězdy typu Murphyho zvolila projekt, v němž bude na place dominovat. V Krotitelích duchů, i když by scénář vypadal trošku jinak, by se musel o přízeň diváků dělit, zatímco v Policajtovi v Beverly Hills byl za jedinou megastar. Jen pro zajímavost, Krotitelé duchů celosvětově utržili zhruba 295 milionů dolarů, Policajt v Beverly Hills 316 milionů. Úspěšnější bylo v roce 1984 pouze dobrodružství Indiana Jones a Chrám zkázy.

Zdroj: ET Canada

Foto: Paramount Pictures (Policajt v Beverly Hills)

Policajt v Beverly Hills

30.11.1984 | USA
Akční, Komedie, Krimi
Info o filmu

Galerie: 7

Eddie Murphy se vykašlal na Krotitele duchů, aby mohl natočit Policajta v Beverly Hills | Fandíme filmu Eddie Murphy se vykašlal na Krotitele duchů, aby mohl natočit Policajta v Beverly Hills | Fandíme filmu Eddie Murphy se vykašlal na Krotitele duchů, aby mohl natočit Policajta v Beverly Hills | Fandíme filmu Eddie Murphy se vykašlal na Krotitele duchů, aby mohl natočit Policajta v Beverly Hills | Fandíme filmu Eddie Murphy se vykašlal na Krotitele duchů, aby mohl natočit Policajta v Beverly Hills | Fandíme filmu Eddie Murphy se vykašlal na Krotitele duchů, aby mohl natočit Policajta v Beverly Hills | Fandíme filmu Eddie Murphy se vykašlal na Krotitele duchů, aby mohl natočit Policajta v Beverly Hills | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest