Krotitelé duchů: Původní plány počítaly s Eddiem Murphym do jedné z hlavních rolí

Krotitelé duchů: Původní plány počítaly s Eddiem Murphym do jedné z hlavních rolí | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit další 1 obrázek
Dan Aykroyd trvá na tom, že s Murphym se do jedné z hlavních rolí počítalo.

Osmdesátková dobrodružná sci-fi komedie Krotitelé duchů patří mezi naprosté klasiky v rámci žánru, přičemž snímek režiséra Ivana Reitmana neztrácí na svém lesku ani po více než pětatřiceti letech. Bill Murray, Dan Aykroyd, Harold Ramis a Ernie Hudson budou navždy zapsáni v srdcích filmových fanoušků jako jedna z nejlepších partiček lovců duchů v historii filmu. Ostatně sílu značky potvrzuje i fakt, že v březnu příštího roku se dočkáme volného pokračování s podtitulem Odkaz (Afterlife), které se pokusí navázat na úspěch jedničky a dvojky. Ačkoliv zmíněná čtveřice měla mezi sebou bezchybnou chemii, mohl Reitmanův majstrštyk vypadat poněkud jinak, jelikož jako člen týmu byl zvažován Eddie Murphy. Přirozeně by jeho obsazení stálo místo Hudsona, ovšem film by zřejmě nabral ještě více na atraktivitě. Murphy měl za sebou v oné době akční buddy movie 48 hodin, skvělou komedii Záměna (parťákem mu byl Aykroyd) a především řadu skečů v show Saturday Night Live.

Columbia Pictures

Kvůli Murphyho nepopiratelnému komediálnímu talentu jej chtěl do Krotitelů duchů obsadit Aykroyd, jenž s touto vidinou psal původní nástřel scénáře. V této verzi měla postava Winstona mnohem více prostoru a hodně připomínala postavu Petera Venkmana, jehož ztvárnil Murray. Ve chvíli, kdy Murphy dal od projektu ruce pryč, byl Winston upozaděn a postava přepsána. Pravděpodobně se s Murphyho obsazením nepočítalo moc dlouho, neboť Reitman v jednom z rozhovorů uvedl, že o Murphym se vážněji ani neuvažovalo. Inu, Aykroydova vize asi spolutvůrce příliš neoslovila.

Současně se však zdá, že Reitman nemluví tak úplně pravdu, jelikož Aykroyd i Murphy trvají na tom, že rodák z Brooklynu měl k roli velmi blízko. Aykroyd rovněž zmínil, že se měl původně ve snímku objevit i John Belushi, ale tenhle záměr zmařilo jeho neočekávané úmrtí. Murphy nabídku údajně odmítl z prostého důvodu. Byl totiž již smluvně vázán k akční komedii Policajt v Beverly Hills, z níž se stal v roce 1984 taktéž obrovský hit. Nemusí jej tedy mrzet, že se v Krotitelích duchů neukázal, leč bylo by zajímavé vidět, jak by k Aykroydovi, Murraymu a Ramisovi zapadl.

Zdroj: ScreenRant

Foto: Paramount Pictures (ilustrační, z filmu Záměna)

Krotitelé duchů

07.06.1984 | USA
Komedie, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 2

Krotitelé duchů: Původní plány počítaly s Eddiem Murphym do jedné z hlavních rolí | Fandíme filmu Krotitelé duchů: Původní plány počítaly s Eddiem Murphym do jedné z hlavních rolí | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest