Box Office: Po velkém růstu v čínských kinech přišel rekordní pád

Box Office: Po velkém růstu v čínských kinech přišel rekordní pád | Fandíme filmu
China Film Group Corporation
Zobrazit další 1 obrázek
I přes gigantický propad historického pokořitele Avengers: Endgame Čína stále zbytek světa zásadně převyšuje.

Čína stále dominuje globálním kasám kin, ale asi jedním z nejbizarnějších způsobů. Na Čínský Nový rok tam minulý víkend utržil Detective Chinatown 3 neuvěřitelných 398,5 milionů. Protože ale svátky skončily, diváci jsou spokojeni a přichází nové filmy, detektivní komedie spadla o brutálních 88 % a utržila ve druhém víkendu jen 45,5 milionů dolarů. Občas jsme tu zmínili tzv. 100milionový klub loserů, tedy filmy, které utrží v prvním víkendu tolik, že při mezivíkendových propadech mají možnost spadnout 100 nebo více milionů. Detective Chinatown startuje novou kategorii: 350milionový klub loserů.

Jaký že film vystrnadil duo detektivů z první příčky? Komedie Hi, Mom, ve které mladá žena cestuje do roku 1981, aby se spřátelila se svou mladší matkou. Film odstartoval minulý víkend se 161 miliony. Co ho v pokladnách odlišuje od Detective Chinatown a čím jej dokázal předčit, je neskutečný denní přísun tržeb, který se i během pracovních dní pohyboval vždy nad 50 miliony. Ve druhém (aktuálním) víkendu diváci za lístky utratili 134 milionů a po deseti dnech tak snímek nastřádal 632 milionů dolarů. 

Searchlight
Frances McDormand jako nomádka

V Americe není situace o nic normálnější. Ve svém třináctém víkendu(!) je na prvním místě animák Croodsovi: Nový věk. Znovu jako minulý víkend. Připočítává si 1,7 milionu a se 154 mega globálně se nebezpečně přibližuje globálním tržbám Wonder Woman 1984 se 159 mega. Druhou pozici si alespoň udržela relativní novinka The Little Things, krimi s Denzelem Washingtonem a Jaredem Letem. Čtvrtý víkend to dělá 1,15 milionu a 17 milionů dolarů souhrnně z Ameriky. Na Leta kouká potenciální oscarová nominace, což je paradoxní, protože želízkem v ohni pro Warnery měl být Judas and the Black Messiah. Tenhle snímek ale k sobě poutá podstatně menší pozornost, než se čekalo. Z kin si odnáší alespoň třetí příčku s 820 000 dolary a 3,2 milionu má souhrnně. Podobně suše se daří a asi i bude dařit chválenému dramatu Nomadland. Studio Searchlight nasadilo film do 1200 kin a na platformu Hulu. Z kin padlo 500 000 dolarů. Kritici se shodnou, že jde o velice zdařilý film, ačkoli je možná překvapivě optimistický na to jaké věci zobrazuje.  

Zdroj: Forbes, Deadline

Foto: China Film Group Corporation

Galerie: 2

Box Office: Po velkém růstu v čínských kinech přišel rekordní pád | Fandíme filmu Box Office: Po velkém růstu v čínských kinech přišel rekordní pád | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest