Bleskovky: Po budování Marvelu bratři Russoovi přesedlají na řeckou mytologii

Bleskovky: Po budování Marvelu bratři Russoovi přesedlají na řeckou mytologii | Fandíme filmu
Disney
Zobrazit další 1 obrázek
Shyamalan vs. vítr, nebezpečný sklep v thrilleru, Borat usiluje o ceny a další krátké zprávy.

Bleskovky je rubrika určená kratším zprávám a zajímavostem, které neplní titulní stránky, ale zaslouží si svůj prostor.

Herkules a jeho svět

Bratři Russoovi (Avengers: Endgame) už delší dobu chystají hraný remake Disneyho Herkula. Delší dobu o projektu nebyla řeč, až teď Joe prozradil, že scénář je skoro hotový. Herkula měli s bratrem opravdu rádi jako malí a tak si dávají záležet. Joe v rozhovoru zmínil, že se Herkula pokoušejí rozšířit, hledají v něm vypravěčské příležitosti a cesty, jak postavit celý divácky atraktivní svět, ve kterém bude možné se na deset let ztratit. Filmová média okamžitě začala spekulovat o tom, co to znamená. Počítá se najednou hned s několika pokračováními? Nebo vznikne rovnou celý Disneyho svět řecké mytologie? (Zdroj: Lights, Camera, Barstool)

Shyamalana tentokrát opravdu málem ohrozil vítr

Štáb filmu Old se potýkal s hurikánem. Novinka M. Night Shyamalana před pár dny v první upoutávce představila zajímavou premisu. Rodinu přijíždí na pláž a zdá se, že nejen, že z pláže nemůže odejít ale ještě navíc všichni členové začínají extrémně rychle stárnout. Shyamalan vysvětlil, že inspirací mu byl komiks, který mu darovaly dcery a který jej tak okouzlil, že snímek prostě musel natočit. Ale také se to nemuselo povést, protože se natáčelo v Karibiku v období hurikánů. Jeden takový dokonce zničil plac a vše se muselo stavět znovu. Napodruhé už naštěstí všechno vydrželo stát. (Zdroj: EW)

A máte sklep?

Do prostředí Paříže je zasazený thriller The Man From the Basement (Muž ze sklepa). Snímek začíná, když pařížský pár prodá špinavý sklep v suterénu svého domu. Ten koupí zdánlivě obyčejný pan Fonzic, který z něj udělá svoje trvalé bydliště. Následně Fonzic začne rodinu ohrožovat. Ukáže se, že je plný nenávisti a šíří antisemitské lži a začíná mít perverzní vliv na náctiletou dceru manželského páru. Film natočil Phillippe Le Guay, jenž se zároveň podílel na scénáři spolu s Gillesem Taurandem a Marcem Weitzmannem. V hlavních rolích François Cluzet, Jérémie Renier, Bérénice Bejo a Jonathan Zaccaï. Film už je natočený probíhá postprodukce. (Zdroj: Variety)

Sylvestrovské vraždění

Time’s Up (Čas vypršel) je nově chystaná vyvražďovačka od L.C. Holta a Damiana Maffeie. Snímek pojednává o skupině učitelů z idylické střední školy v americkém Maine, kteří slaví silvestr. Při tom zjišťují, že je sleduje záhadný útočník připravný vyjevit jejich nejtemnější tajemství. O půlnoci začnou padat hlavy. Zabiják si říká Otec Čas. Krom Maffeie před kamerou vystupují Hannah Fierman (V/H/S, Siren), L.C. Holt (You’re Next, V/H/S/2), Kamarra Cole (Balboa Blvd.), Kate A. Kiddo (On Location), Felissa Rose (Sleepaway Camp), Jonathan Tiersten (Sleepaway Camp), Dave Sheridan (Scary Movie, The Devil’s Rejects) a Chaney Morrow (Wrong Turn). (Zdroj: Bloody Disgusting)

Parta z Palm Springs opět zasahuje

Andy Samberg spojil síly společně se scenáristou loňského populárního bijáku Palm Springs, přivzvali k sobě Noaha Hawleyho (Legion, Fargo) a Bena Stillera a společně chystají novou dramatickou sci-fi. O projektu zatím nemáme prakticky žádné bližší informace, ale víme, že pánové vycházejí z původního nápadu Raphaela Boba-Waksberga, autora animáku BoJack Horseman. Samberg si v projektu má zahrát hlavní roli. Režisér se hledá a snímek vzniká pro platformu Apple TV+. (Foto je ilustrační, ze snímku Palm Springs) (Zdroj: The Hollywood Reporter)

Borat bojuje o scenáristickou cenu

Americký cech scenáristů vyhlásil nominace pro své výroční ceny. Ceny asociace scenáristů jsou důležité v tom, že každoročně patří mezi výrazné předzvěsti slovutných Oscarů (část obou porot se překrývá). Nejvíc mezi letošními nominacemi vyčnívá Borat 2, kterého by řada diváků mohla považovat za film absolutně bez scénáře (přitom je za konstrukcí vyprávění a vtipů samozřejmě hromada práce). Ale ani zbytek nominovaných není vůbec špatný, mrkněte:

PŮVODNÍ SCÉNÁŘ

  • Judas and the Black Messiah
  • Palm Springs
  • Promising Young Woman
  • Sound of Metal
  • The Trial of the Chicago 7

ADAPTOVANÝ SCÉNÁŘ

  • Borat Subsequent Moviefilm
  • Ma Rainey’s Black Bottom
  • News of the World
  • One Night in Miami
  • The White Tiger

(Zdroj: Deadline)

Zdroje: Deadline, The Hollywood Reporter, Bloody Disgusting, Variety, Entertainment Weekly, Lights Camera Barstool

Galerie: 2

Bleskovky: Po budování Marvelu bratři Russoovi přesedlají na řeckou mytologii | Fandíme filmu Bleskovky: Po budování Marvelu bratři Russoovi přesedlají na řeckou mytologii | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest