Bleskovky: Válečná novinka zavede prchající Židy do zasněžené Andorry

Bleskovky: Válečná novinka zavede prchající Židy do zasněžené Andorry | Fandíme filmu
Filmax
Zobrazit další 4 obrázky
Další válečný thriller nám ukáže fiktivní obléhání současného Říma, Maggie Gyllenhaal začala režírovat a Emile Hirsch přichází o rozum.

Bleskovky je rubrika určená kratším zprávám a zajímavostem, které nehýbou Hollywoodem, ale zaslouží si svůj prostor.

One Way

V novém akčním thrilleru One Way hraje Machine Gun Kelly (alias Colson Baker) mladého muže, který pokusí oloupit svého bývalého šéfa, kriminálního bosse. Něco se ale pokazí a mladík vážně raněný prchá s pytlem plným peněz. Z autobusu, který míří do smrtící kalifornské pouště, zavolá o pomoc svému otci (Kevin Bacon), se kterým léta neměli dobré vztahy. Otec však protagonistu zradí a napráská jej kriminálnímu bossovi. Dále hraje Travis Fimmel (Vikingové), režíruje Andrew Baird (Zone 414), scénář napsal Ben Conway. Natáčet se má příští rok v únoru v Los Angeles a v Oklahomě. (Zdroj: Variety)

State of Consciousness

State of Conciousness je nový psychologický thriller s Emilem Hirschem (Útěk do divočiny) v hlavní roli. Ten ve snímku hraje Stephena, který je zavřený do ústavu, ačkoliv se cítí zcela zdráv. Kvůli údajné psychické nemoci je nucený brát léky, po kterých přestává rozlišovat, co je realita a co noční můra. Aby si zachoval příčetnost a získal zpátky svůj normální život, rozhodne se uprchnout. Dále hrají Michael E. Rodgers a Lara Pictet. Režíruje Marcus Stokes (seriály Myšlenky zločince či Supergirl), podle scénáře od Rylenda Granta, Dikrana Ornekiana a Guillauma Tunziniho. Aktuálně se snímek točí v italském Bari. (Zdroj: Variety)

Iervolino Entertainment
Emile Hirsch při natáčení snímku State of Consciousness

Zeros and Ones

Válečný thriller Zeros and Ones se odehrává během obléhání Říma, při kterém je Vatikán vyhozený do povětří. Snímek sleduje amerického vojáka, jenž se musí vydat na hrdinskou výpravu, aby odhail tajuplného nepřítele, který ohrožuje celý svět. Máme očekávat příběh z časů stanného práva, plný vojáků, diplomatů, provokatérů a zrádců ve vlastních řadách. Děj je zasazený do současnosti a Řím má atmosférou připomínat Paříž konce druhé světové války. V hlavních rolích vystupují Ethan Hawke, Cristina Chiriac a Phil Neilson. Režíruje Abel Ferrara, který je nejznámější asi pro svého Poručíka s Harveym Keitelem. (Zdroj: Variety)

The Lost Daughter

Spisovatelka Elena Ferrante ve svém románu La figlia oscura (Temná dcera - The Lost Daughter) vypráví příběh univerzitní profesorky (Olivia Colman), které se po setkání s mladou ženou (Dakota Johnson) a její dcerou začne vracet dávno zapomenuté trauma. Dále hrají Jessie Buckley, Peter Sarsgaard, Ed Harris, Oliver Jackson-Cohen, Dagmara Dominczyk, Jack Farthing a Alba Rohrwacher. Scénář napsala a film zrežírovala Maggie Gyllenhaal, pro kterou je film celovečerním režijním debutem. O předloze prohlásila, že když ji četla, tak měla pocit, jako by konečně někdo nahlas vyslovil něco utajovaného, ale pravdivého. Kniha odhalovala tajemství mateřství, sexuality, ženství a touhy a známou herečku znepokojovala i uklidňovala zároveň. Proto se rozhodla, že ji prostě musí zfilmovat. (Zdroj: Variety)

Synopse českého knižního vydání, které v roce 2019 vydalo nakladatelství Prostor: Leda, profesorka anglické literatury na florentské univerzitě, pochází stejně jako všechny hrdinky románů Eleny Ferrante z Neapole. Kdysi odtamtud utekla, aby se vdala a porodila dvě dcery. Nyní odpočívá na pláži v jižní Itálii, rozvedená, její dospělé děti odjely za otcem a ona se ke svému překvapení cítí konečně spokojeně a svobodně. Setkání s mladou matkou Ninou a její malou dcerou v ní však probudí zasunuté vzpomínky na dětství, na matku, se kterou měla, tak jako většina hrdinek Eleny Ferrante, komplikovaný vztah, a na dcery, které milovala tolik, až se začala bát, že se v nich rozplyne a ztratí sama sebe. Zprvu poklidné přemítání nad novým životem se postupně proměňuje v drásající konfrontaci s temnými vzpomínkami, která posléze vyústí v drama. Elena Ferrante i v tomto románě nahlíží do nitra ženy, do jeho skrytých zákoutí, odkrývá narušené vztahy hrdinky k její rodině, k partnerovi i k sobě samé a nechá vyplouvat na povrch dlouho potlačované destruktivní pocity.

The Burning Cold

Válečný snímek The Burning Cold je zasazený do zimních měsíců roku 1943. V odříznutém údolí Pyrenejí v maličkém státě Andorra je válka pro místní toliko vzdálenou ozvěnou, která čas od času dolehne k jejich uším. Nikdo přesně neví, o co se bojuje, všichni se akorát snaží přežít do dalšího dne. To se změní v momentě, kdy do údolí přichází židovská rodina prchající před perzekucí. Místní to to zaplaví strachem a nejistotou. Mladá Sara, která s manželem Antoniem čeká první dítě, se bude muset rozhodnout, zda poslechnout rozum nebo svědomí. Tajemství dávno pohřbená sněhem, se po mnoha letech opět vynoří na povrch a do hor přichází spalující mráz. V hlavních rolích napínavého dramatu vystupují Greta Fernandez, Roger Casamajor, Daniel Horvath nebo Ksawery Szlenkier. Režíroval Santi Trullenque podle scénáře Augustiho Francha. Snímek je dokončený, s premiérou se počítá na příští rok. (Zdroj: Filmax)

Filmax
The Burning Cold

Purple Hearts

Purple Hearts je nová romance zacílená na mladé diváky, ve které se do sebe bezhlavě zamilují Cassie a Luke. A to navzdory tomu, že ona je začínající písničkářka, on je v armádě a jejich pohledy na svět jsou zcela odlišné. V hlavních rolích vystupují Sofia Carson (Songbird) a Charles Melton (Riverdale). Předlohu napsala Tess Wakefield, scénář zadaptovali Kyle Jarrow a Liza Garcia. Režíruje Allen Rosenbaum. Carson sama složí a nazpívá všechny písničky. Natáčení začne příští rok v Texasu. (Zdroj: Deadline)

A pokud pokud pořád ještě nemáte dost, tak si na závěr přehrajte vtipné video, ve kterém fanoušek vyměnil ve snímku Bratři z donucení Willa Farrella a Johna C. Reillyho za Arnolda Schwarzeneggera a Sylvestra Stallonea.

Zdroje: Variety I, II, III, IV, V, Deadline, Filmax, Bloody Disgusting

Galerie: 5

Bleskovky: Válečná novinka zavede prchající Židy do zasněžené Andorry | Fandíme filmu Bleskovky: Válečná novinka zavede prchající Židy do zasněžené Andorry | Fandíme filmu Bleskovky: Válečná novinka zavede prchající Židy do zasněžené Andorry | Fandíme filmu Bleskovky: Válečná novinka zavede prchající Židy do zasněžené Andorry | Fandíme filmu Bleskovky: Válečná novinka zavede prchající Židy do zasněžené Andorry | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest