Bondovka Není čas zemřít a další filmy se odkladájí - podrobný přehled

Bondovka Není čas zemřít a další filmy se odkladájí - podrobný přehled | Fandíme filmu
MGM
Zobrazit další 3 obrázky
Uncharted nebo noví Krotitelé duchů se také odsouvají, u několika dalších velkofilmů je to na spadnutí. AKTUALIZOVÁNO 3x

3. AKTUALIZACE: Smutné zprávy pro filmové fanoušky nekončí. K dosavadnímu odsouvání se připojilo také studio Paramount, které odkládá snímek Tiché místo 2. To mělo být uvedené v dubnu, nově je premiéra ohlášená na 17. září.

2. AKTUALIZACE: Odklady nekončí. Přidala se také společnost Disney. V březnu skutečně neuvidíme akční snímek Kingsman: První mise. Byl odložený na 20. srpna. Animák Ron’s Gone Wrong se přesouvá z dubna na 22. října. A Bobovy Burgery jsou stažené z dosavadního dubnového termínu a nový si pro tuto chvíli nezvolily, což posiluje spekulace o tom, že film půjde rovnou na stream. Ostatní Disneyho snímky, počínaje květnovou Black Widow, zatím zůstávají beze změny.

AKTUALIZACE: Seznam již odsunutých premiér rozšířil další velký titul. Do kin se letos nepodívá komiksový Morbius. Původně měl být nasazený v říjnu, nicméně na 8. 10. se nově odsunula bondovka Není čas zemřít. Morbius s ní nechtěl soupeřit, a tak byl raději přeložený na 21. 1. 2022.

Původní článek: To, co jsme delší dobu tušili a šuškalo se o tom, se naplnilo. Bondovka Není čas zemřít odkládá svou jarní premiéru. Snímek měl dorazit do kin 1. dubna, namísto toho bychom se jej měli dočkat 8. 10. 2021 (v Česku a na Slovensku snad o den dříve). Na tenhle den je ohlášený také Morbius, který tím pádem na 99% uhne. Ale v odkládání není agent 007 ani zdaleka sám.

Leden

Už v lednu měl být uvedený akční thriller 355 s Jessicou Chastain, místo toho jej snad uvidíme 14. ledna 2022. Horor Saint Maud po dlouhých odkladech má dostat limitované nasazení v (otevřených) kinech 29. ledna a už 12. února pofrčí do internetové distribuce. Horký oscarový favorit Země nomádů také dostane v lednu limitovanou premiéru, ale hlavně půjde 18. února do běžných kin (i v Česku, pokud bude otevřeno), ale hned den poté snímek míří na stream.

Únor

V únoru měl být uvedený akční film Nikdo (Nobody), ale zámořská premiéra se odkládá na 2. dubna. V Česku je zatím termín hlášený na 4. 3., tak uvidíme, zda se přizpůsobíme zahraničí nebo u nás opravdu bude film (v případě otevření kin) k vidění dříve. Nová muzikálová verze Popelky měla dorazit v únoru, ale odsouvá se na 16. 7. Minari je další film, který zřejmě bude bojovat o Oscary. Český ani slovenský termín premiéry stanovený není, ale už 26. 2. jde film do online distribuce. Jeden čas se na únor počítalo také s uvedením hororu Paroží, z produkce Guillerma del Tora. Nově je uvedení stanovené na 29. října 2021. V Česku by se měla 11. 2. dohánět odkládaná Wonder Woman 1984 a 25. 2. odkládaná Duše. Ve stejný den jdou souběžně do kin a na HBO Max Tom a Jerry. A v únoru se měl promítat ještě akčňák Without Remorse, který je teď odložený na neurčito.

Březen

V březnu Disney uvede 5. 3. souběžně na službu Disney+ a do kin animák Raya a drak, 25. 3. Warner nasadí souběžně do kin a na HBO Max akční megafilm Godzilla vs. Kong. V Česku by se odložené premiéry konečně měly dočkat rodinné filmy Croodsovi 2 (25. 3.) a Čarodějnice (11. 3.). Jediný další větší snímek, který má na březen nahlášenou běžnou kinopremiéru, je Kingsman: První mise. Filmu bychom se měli dočkat 11. 3., nicméně berte prakticky jako hotovou věc, že snímek bude odsunutý. V březnu měl být uvedený také Mimi šéf 2, který se odsouvá na 16. září. Uvedení měli být také The Many Saints of Newark, prequel Sopránových. Nově snímek máme očekávat 24. září. 2021.

Duben

V dubnu měla dorazit noirovka Edgara Wrighta Last Night in Soho. Ta je teď nově ohlášená na 22. října. Králíček Petr 2 namísto dubna doufá v uvedení 11. června. Dále se odsouvá novinka Bios s Tomem Hanksem. Nový termín byl stanovený na 13. 8. Nadále na duben mají oznámenou premiéru filmu Mortal Kombat (15. 4.), Tiché místo 2 (22. 4.) a Bobovy burgery. U těch se spekuluje, že by mohly skončit na Hulu, u Tichého místa 2 se zase vedou debaty o tom, zda snímkem náhodou studio Paramount nezkusí spustit svou novou (rebrandovanou) streamovací službu Paramount+. V Česku to vypadá, že by si 8. 4. snad mohl dohnat premiéru odkládaný katastrofický film Greenland: Poslední úkryt. U animáku Ron’s Gone Wrong se spekuluje o přesunu na stream.

Květen

V květnu bychom 6. 5. mohli vidět Black Widow. Podle zákulisních informací však bude odsunuta, pokud to brzo nezačne vypadat, že se do té doby kina zázračně vzchopí. V Česku je na 27. 5. ohlášena premiéra Cruelly, v USA už se počítá s uvedením na Disney+. U Rychle a zběsile 9 už se vede zákulisní šuškanda o zvažovaném odložení a asi málokdo předpokládá, že by při odsunutí všech ostatních filmů zůstal na programu osamocený Free Guy s Ryanem Reynoldsem. Teď má termín stanovený na 20. 5.

Červen

Červnoví Krotitelé duchů: Odkaz se odsouvají na 11. listopadu. U Lucy se předpokládá, že pokud se situace nezlepší, bude souběžně s kiny uvedený na Disney+, podobně jako byla Duše. V zajetí démonů 3 jde 3. 6. souběžně do kin a na HBO Max. Plánovaný festival v Cannes dost možná bude realizovaný nejdříve v červenci a podle hollywoodského manažera, který anonymně promluvil s The Hollywood Reporterem, je značná pravděpodobnost, že nakonec budou odsunuty úplně všechny větší filmy, které mají ohlášenou premiéru dříve než na červenec. V současné době je ještě na 3. června ohlášený superhrdinský Samaritan se Sylvestrem Stallonem, na 17. 6. Spirála strachu: Saw Pokračuje a na 24. 6. Venom 2: Carnage přichází.

Červenec

Ale ani červenci studia zcela nevěří. V červenci měl být uvedený videoherní snímek Uncharted, ten je ale nově oznámený na 11. února 2022. S Top Gunem 2 se zatím počítá na 8. 7. a Paramount jej odmítl prodat na stream, když dostal nabídku, takže film buď uvidíme v létě v kinech nebo se odloží. V červenci měla přijít do kin Válka zítřka, velkolepá sci-fi s Chrisem Pratttem. Místo toho snímek za 200 milionů dolarů zakoupil pro svoji streamovací službu Amazon. Po dlouhých odkladech bychom se v červenci měli dočkat snímku Green Knight. A Space Jam 2 je další film, který bude uvedený souběžně do kin a na HBO Max.

Modleme se, aby ze srpnové nabídky už nic odkládáno nebylo, nicméně i tak ještě máme několik nově ohlášených termínů. Del Torova novinka Nightmare Alley má být uvedena 3. prosince 2021. Babylon, novinka Damiena Chazella, naopak byl odložený z prosince 2021 na 25. prosince 2022. A Ambulance, novinka Michaela Baye, má mít premiéru 18. 2. 2022.

V současnosti je samozřejmě extrémně obtížné předvídat, že kterýkoliv z výše uvedených termínů vydrží, nicméně toto je momentální stav. Obrňte se trpělivostí a předpokládejte, že do léta mimo stream mnoho velkofilmových novinek neuvidíme.

Foto: MGM

Zdroje: MGM, Variety I, II, III, IV, Deadline I, II, Slashfilm, A24, THR, Screen Rant

Galerie: 4

Bondovka Není čas zemřít a další filmy se odkladájí - podrobný přehled | Fandíme filmu Bondovka Není čas zemřít a další filmy se odkladájí - podrobný přehled | Fandíme filmu Bondovka Není čas zemřít a další filmy se odkladájí - podrobný přehled | Fandíme filmu Bondovka Není čas zemřít a další filmy se odkladájí - podrobný přehled | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest