WandaVision ukáže moc nejsilnější marvelovské hrdinky v plném rozsahu

WandaVision ukáže moc nejsilnější marvelovské hrdinky v plném rozsahu | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 4 obrázky
Dozvíme se, odkud síly Scarlet Witch pocházejí a kdo si jich stačil všimnout. Šéf Marvelu a Paul Bettany hovoří o sitcomové podobě celé minisérie.

Jak vyšlo před několika dny najevo, nejnovějšího projektu od Marvelu v podobě dlouho očekávané minisérie WandaVision se naproti dřívějším předpokladům v letošním roce nedočkáme. Přesto však premiéra není vůbec daleko - na Disney+ se první epizoda objeví již 15. 1. O seriálu se tím pádem v posledních týdnech dozvídáme stále více a více. Nedávno nové podrobnosti prozradil Paul Bettany, představitel Visiona.

Jak je již poměrně dobře známo, WandaVision bude pro Marvel představovat velký žánrový experiment - bude se totiž v podstatě jednat o komiksový sitcom. Bettany v interview pro Collider potvrdil, že série bude vzdávat hold hned pěti dekádám ikonických sitcomů, od 50. až po 90. léta minulého století, přičemž by měla naservírovat i stejnou atmosféru.

Šéf Marvelu Kevin Feige pro magazín Empire dodal, že série dokonce půjde ještě dál. V rámci historie komediálních seriálů bychom měli dojít až do současnosti. WandaVision se bude inspirovat i soudobými sériemi, jako jsou Taková moderní rodinka, nebo Kancl. Dojde i na dokumentární styl natáčení, roztřesenou kameru nebo promlouvání přímo k divákům.

Velice zajímavou výzvu podle všeho představovalo i samotné natáčení. V interview pro The Playlist Bettany uvedl, že tvůrci sice měli k dispozici podobně obrovský rozpočet jako filmy od Marvelu, délka minisérie je s celovečerním snímkem však samozřejmě nesrovnatelná. Tvůrčí tým tudíž musel být s penězi stále kreativní. Celá první epizoda byla například natočena před živým publikem během pouhých dvou dnů, což ušetřilo spoustu prostředků a času pro technicky náročnější akční pasáže.

Důležitou úlohu by v minisérii měla sehrát i její psychedelická složka - obecně se předpokládá, že základ příběhu bude představovat alternativní realita, kterou Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) vytvoří, aby mohla mít s mrtvým Visionem šťastnou rodinu. A jak nás Bettany ujistil, show bude skutečně šílená. To však neznamená, že by vůbec nedávala smysl. Podle herce s každou epizodou divák odhalí novou slupku příběhu a na konci série do sebe bude vše zapadat a dávat smysl - všechny bláznivé věci, které uvidíme, mají své opodstatnění.

Ono opodstatnění maličko poodhalil Feige. Wanda Maximoff je podle něj zřejmě nejmocnější osobnost celého marvelovského světa. Je daleko mocnější, než jsme kdy tušili. Zároveň i po několika filmech zůstávají její schopnosti poměrně neurčité a mnoho toho o ní nevíme. To se teď změní. Zjistíme, co všechno vlastně Wanda dokáže. Zjistíme, jak to vpadá, když si někdo tak mocný projede traumatem (pokusy Hydry, smrt rodiny, zneužívání Ultronem, smrt bratra, smrt milovaného…). Dozvíme se, zda její síly odemkl Kámen mysli, anebo něco jiného. Dozvíme se, odkud se vlastně její síly vzaly. A dozvíme se, kdo další o jejích schopnostech ví…

To zní docela zlověstně. Můžeme se těšit na odhalení mocného zákulisního manipulátora? To zjistíme už v lednu. V galerii si můžete prohlédnout nejnovější fotografie, které ukazují rodinnou idylku u Visionů doma.

WandaVision je chystaná šestidílná minisérie od Marvel Studios, natáčená pro službu Disney+. Je pevnou součástí provázaného světa Marvelu a pojednává o tom, co bylo s Wandou Maximoff po událostech Avengers: Endgame. V hlavních rolích se vracejí Elizabeth Olsen jako Wanda Maximoff, Paul Bettany jako Vision, Kat Dennings jako Darcy Lewis a Randal Park jako Jimmy Woo. Teyonah Parris ztvární dospělou Monicu Rambeau a Kathryn Hahn „vlezlou sousedku“. Showrunnerkou je Jac Schaeffer, režíruje Matt Shakman. Premiéra připadá na 15. 1. 2020.

Fotky: Marvel Studios

Zdroje: Empire I, II, Collider, The Playlist

Galerie: 5

WandaVision ukáže moc nejsilnější marvelovské hrdinky v plném rozsahu | Fandíme filmu WandaVision ukáže moc nejsilnější marvelovské hrdinky v plném rozsahu | Fandíme filmu WandaVision ukáže moc nejsilnější marvelovské hrdinky v plném rozsahu | Fandíme filmu WandaVision ukáže moc nejsilnější marvelovské hrdinky v plném rozsahu | Fandíme filmu WandaVision ukáže moc nejsilnější marvelovské hrdinky v plném rozsahu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest