Budoucnost Bonda je nejistá, značka je spolu se zbytkem studia MGM na prodej

Budoucnost Bonda je nejistá, značka je spolu se zbytkem studia MGM na prodej | Fandíme filmu
MGM
Zobrazit dalších 9 obrázků
Jedno z nejstarších hollywoodských studií by brzy mohlo přejít pod nového majitele a spolu s ním i několik kultovních franšíz včetně agenta 007

Málokterá značka měla v posledních měsících tak nejistou budoucnost jako James Bond. Ikonická špionážní série tradičně v jednu chvíli chystá pouze jeden film, v tomto případě poslední bondovku s Danielem Carigem - Není čas zemřít. Pětadvacáté dobrodružství agenta 007 mělo původně do kin přijít již v dubnu letošního roku, kvůli koronavirové pandemii však došlo hned ke dvěma přesunům premiéry - nejprve na letošní listopad a následně až na 2. 4. 2021, přičemž ani aktuální datum vydání není vzhledem k nevyspitatelnosti nákazy zcela jisté. 

S nepředvídatelnými odsuny premiéry se v říjnu nakonec spojila i zpráva, že studio MGM zvažovalo prodání práv na nejnovější bondovku některé ze streamovacích služeb až za 800 milionů dolarů. Tato jednání sice nakonec skončila bez úspěchu, zdá se však, že bychom se mohli dočkat ještě většího prodeje. Podle nejnovějších informací je totiž ke koupi samotné studio MGM.

Podle zprávy, se kterou přišel server Deadline, se společnost o odprodej snažila již několik let, toto úsilí se však vždy setkalo s neshodou v oblasti financí. Aktuálně se MGM obrátilo na dvě investiční banky, aby našly případné zájemce o koupi. Podle odhadů The Wall Street Journal se aktuální tržní hodnota firmy se započítaným dluhem pohybuje kolem 5,5 miliardy dolarů, prodejní hodnota by pak v případě soutěže mohla činit až dvojnásobek. Deadline však tvrdí, že možná jednání údajně v reálné podobě proběhnou až ve chvíli, kdy vyjdou najevo finanční výsledky Není čas zemřít. V tuto chvíli není jasné, který z velkých hráčů by se mohl o koupi studia ucházet.

Nakonec je třeba upozornit, že se MGM rozhodně nemůže chlubit pouze Bondem, pod svými křídly uchovává několik klasických franšíz. Za zmínku stojí například Rocky, Robocop, Hvězdná brána, Růžový panter, Pravá blondýnka nebo Mlčení jehňátek. Svá želízka v ohni má rovněž na televizním poli v podobě seriálů Fargo, Příběh služebnice nebo Vikingové. Všechny tyto série společnosti MGM vydělávají peníze a vydělávat by mohly i případnému novému majiteli.

Foto: MGM

Zdroje: Deadline, The Wall Street Journal, ScreenRant

Galerie: 10

Budoucnost Bonda je nejistá, značka je spolu se zbytkem studia MGM na prodej | Fandíme filmu Budoucnost Bonda je nejistá, značka je spolu se zbytkem studia MGM na prodej | Fandíme filmu Budoucnost Bonda je nejistá, značka je spolu se zbytkem studia MGM na prodej | Fandíme filmu Budoucnost Bonda je nejistá, značka je spolu se zbytkem studia MGM na prodej | Fandíme filmu Budoucnost Bonda je nejistá, značka je spolu se zbytkem studia MGM na prodej | Fandíme filmu Budoucnost Bonda je nejistá, značka je spolu se zbytkem studia MGM na prodej | Fandíme filmu Budoucnost Bonda je nejistá, značka je spolu se zbytkem studia MGM na prodej | Fandíme filmu Budoucnost Bonda je nejistá, značka je spolu se zbytkem studia MGM na prodej | Fandíme filmu Budoucnost Bonda je nejistá, značka je spolu se zbytkem studia MGM na prodej | Fandíme filmu Budoucnost Bonda je nejistá, značka je spolu se zbytkem studia MGM na prodej | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest