Ms. Marvel: 1. ukázka představuje hrdinku ze sousedství

Ms. Marvel: 1. ukázka představuje hrdinku ze sousedství | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 1 obrázek
Spider-Man vyráží na větší a větší dobrodružství. Pozici superhrdinky ze sousedství přebírá Kamala Khan.

Ještě jednu upoutávku stačil Marvel v rámci noční prezentace pro Disneyho investory připravit (Už tu byli WandaVision, The Falcon and The Winter Soldier a Loki). Pro premiéru v závěru roku 2021 se chystá minisérie Ms. Marvel. Jak v ukázce vysvětlují autoři série a šéf studia Kevin Feige, komiksy Ms. Marvel prakticky ihned po jejich nedávném zrodu nabraly na ohromné popularitě. Krom toho, že zkrátka byly vydařené, čtenáře okamžitě oslovilo, jak se dalo s hrdinkou ztotožnit. Byla to prostě obyčejná holka ze střední, která řeší kamarády, prví lásky a trable s rodiči. Tuhle úlohu v komiksech často zastává Peter Parker, ten však ve filmech od Marvelu musel od zachraňování koček ze stromu hodně rychle skočit k podstatně dospělejším superhrdinským úkolům. Teď je tu ale Kamala. Navíc je to holka, kterých je stále ve světě komiksů nedostatek, a ještě ke všemu má rodinu z Pakistánu, což její příběh nadále ještě víc ozvláštňuje. Minisérie se začala natáčet teprve před několika dny (tady jsou z natáčení fotky), nicméně přesto je v ukázce několik záběrů přímo z příběhu a ne pouze rozhovory s tvůrci.

Pod pseudonymem Ms. Marvel původně vystupovala v marvelovských komiksech Carol Danvers, jež později získala přízvisko Captain Marvel. Označení Ms. Marvel následně převzala Kamala Khan, šestnáctiletá dívka, která dokáže silou vůle měnit tvar a podobu. Captain Marvel pro ni byla velkým vzorem a Carol Danvers dívce dokonce přenechala svůj starý kostým a původní jméno. Hrdinka je muslimka pákistánského původu žijící v New Yersey a vedle boje se zločinem se její příběhy soustředily na otázky víry, rasismu či fascinace superhrdiny. Výtečně hodnocené komiksy se staly součástí širší společenské konverzace, jež dokázala vystoupit i za hranice běžných komiksových čtenářů. Showrunnerkou nového seriálu je Bisha K. Ali. Hlavní roli hraje Iman Vellani. S premiérou se počítá na závěr roku 2021.

Galerie: 2

Ms. Marvel: 1. ukázka představuje hrdinku ze sousedství | Fandíme filmu Ms. Marvel: 1. ukázka představuje hrdinku ze sousedství | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest