Terminátor: James Cameron původně plánoval poslat T-1000 do minulosti už v jedničce

Terminátor: James Cameron původně plánoval poslat T-1000 do minulosti už v jedničce | Fandíme filmu
TriStar Pictures
Zobrazit dalších 10 obrázků
Proč Cameron couvnul a spokojil se pouze s Arnoldem Schwarzeneggerem?

Akční sci-fi Terminátor z roku 1984 patří mezi revoluční a nezapomenutelné snímky. Nejenže se potvrdilo, že Arnold Schwarzenegger si brzy podmaní Hollywood, ale taktéž se jasně ukázal talent režiséra a scenáristy Jamese Camerona. Asi všichni víte, o co ve filmu šlo, ale jen pro jistotu: Z roku 2029 je do Los Angeles roku 1984 vyslán zabijácký stroj podobný člověku. Má za úkol zabít Sarah Connor dřív, než přivede na svět syna, který se má později stát vůdcem lidí ve válce proti strojům. Lidé žijící v budoucnosti ale do současnosti (minulosti) také vyslali svého muže, jenž se měl pokusit Sarah zachránit. Schwarzenegger si v tomto případě střihnul záporáka, když dokonale ztvárnil nekompromisního zabijáka z budoucnosti. Těžko si představit v úloze T-800 někoho jiného.

TriStar Pictures

Ještě větší úspěch sklidila dvojka z roku 1991, v níž už rakouský rodák vystupoval na straně dobra. Odhodlaný stroj na smrt měl tentokrát tvář Roberta Patricka, jehož T-1000 taktéž neměl chybu. Málem jsme se však démonického a chirurgicky přesného padoucha z tekutého kovu dočkali už v jedničce. Cameron měl totiž nejdříve v hlavě, že jej pošle do akce o něco dříve, než se nakonec stalo. Původní scénář ke snímku z roku 1984 byl totiž o dost ambicióznější. Jasně, jednička v sobě má nemalou porci sci-fi prvků, ale de facto jde o slasher s nezastavitelným cyborgem coby záporákem.

Cameron ovšem nejprve zamýšlel, že pošle do minulosti dva ochránce pro Sarah Connor. Kyle Reese tak měl mít parťáka, i když ten by se na plátně příliš neohřál, neboť by byl relativně brzy usmrcen. Současně bylo v plánu, že Reese společně s Connor sešrotují prvního Terminátora a Skynet vyšle ihned dalšího pána na holení. Mělo se jednat o experimentální model z tekutého kovu. K realizaci nicméně (bohudík?) nedošlo. Příběh se ukázal jako příliš komplexní a místy překombinovaný, přičemž Cameron ještě nebyl v takové pozici, aby si mohl vydupávat podmínky. I rozpočet by patrně pořádně nakynul a Cameron si po nějakém čase uvědomil, že zvláštní/vizuální efekty nejsou na úrovni, aby jeho ideu dokázaly řádně realizovat. Naštěstí první Terminátor uspěl, technologie postoupily a Cameron už si podruhé nic vymluvit nenechal.

Zdroj: ScreenRant

Foto: Tristar Pictures

Terminátor

26.10.1984 | USA, Velká Británie
Akční, Sci-Fi, Thriller
Info o filmu

Galerie: 11

Terminátor: James Cameron původně plánoval poslat T-1000 do minulosti už v jedničce | Fandíme filmu Terminátor: James Cameron původně plánoval poslat T-1000 do minulosti už v jedničce | Fandíme filmu Terminátor: James Cameron původně plánoval poslat T-1000 do minulosti už v jedničce | Fandíme filmu Terminátor: James Cameron původně plánoval poslat T-1000 do minulosti už v jedničce | Fandíme filmu Terminátor: James Cameron původně plánoval poslat T-1000 do minulosti už v jedničce | Fandíme filmu Terminátor: James Cameron původně plánoval poslat T-1000 do minulosti už v jedničce | Fandíme filmu Terminátor: James Cameron původně plánoval poslat T-1000 do minulosti už v jedničce | Fandíme filmu Terminátor: James Cameron původně plánoval poslat T-1000 do minulosti už v jedničce | Fandíme filmu Terminátor: James Cameron původně plánoval poslat T-1000 do minulosti už v jedničce | Fandíme filmu Terminátor: James Cameron původně plánoval poslat T-1000 do minulosti už v jedničce | Fandíme filmu Terminátor: James Cameron původně plánoval poslat T-1000 do minulosti už v jedničce | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest