Terminátor 3: Proč se nevrátila Linda Hamilton jako Sarah Connor

Terminátor 3: Proč se nevrátila Linda Hamilton jako Sarah Connor | Fandíme filmu
TriStar Pictures
Zobrazit dalších 8 obrázků
Co přesně Hamilton na Vzpouře strojů nesedělo?

Akční sci-fi blockbuster Terminátor 3: Vzpoura strojů vtrhnul do kin po celém světě v roce 2003, celých dvanáct let po opěvovaném Dni zúčtovaní. V hlavní roli se vrátil Arnold Schwarzenegger, leč Jamese Camerona vystřídal na režijní sesli Jonathan Mostow. Výsledkem byla nečekaně zábavná adrenalinová popcornovka plná zběsilé akce a vtipných hlášek, která však postrádala temnou a hutnou atmosféru svých předchůdců. Nicméně diváci byli relativně spokojeni a tržby taky nebyly úplně nejhorší, i když vzhledem k masivnímu dvousetmilionovému rozpočtu se čekal lepší výsledek.

Ačkoliv trojka de facto nezklamala, spíše jen co do přístupu k látce překvapila, některé jednotlivosti fanoušky dožraly. Patří mezi ně i absence Sarah Connor s tváří Lindy Hamilton. Ta se původně měla ve Vzpouře strojů objevit, ale to bylo ještě v době, kdy byl s projektem spjatý Cameron. Bohužel, ve druhé polovině devadesátých let se po krachu produkční společnosti Carolco Pictures rozhořel tuhý boj o filmová práva, což nakonec vyústilo v Cameronův odchod. Posléze, v listopadu roku 2000, opustila projekt i Hamilton, když bez svého ex-manžela (s Cameronem byli sezdaní v letech 1997-1999) nedávala pokračování velké šance.

TriStar Pictures

V interview z roku 2009 Hamilton uvedla, že se jí scénář ke trojce vůbec nelíbil. Byla spokojená s tím, jak se její postava v prvních dvou terminátořích filmech vyvíjela a nechtěla přivést Sarah zpět bezdůvodně. Scénář se měl prý více soustředit na jejího syna Johna Connora a samotná Sarah měla být někdy v půli filmu "jen tak mimochodem" zavražděna. Hamilton cítila, že tohle si jedna z klíčových postav legendární série nezaslouží a nabídku na návrat odmítla. Následně byl scénář ke trojce přepsán, přičemž bylo ve filmu řečeno, že Sarah zemřela před lety na leukémii.

Loni se ovšem Sarah Connor na plátna kin přece jenom vrátila v celkem povedeném rebootu Terminátor: Temný osud. Naneštěstí snímek finančně propadl a frančíza se zdá být pro tuto chvíli mrtvá.

Zdroj: ScreenRant

Foto: TriStar Pictures

Terminátor 3: Vzpoura strojů

02.07.2003 | USA, Velká Británie, Německo
Akční, Sci-Fi, Thriller
Info o filmu

Galerie: 9

Terminátor 3: Proč se nevrátila Linda Hamilton jako Sarah Connor | Fandíme filmu Terminátor 3: Proč se nevrátila Linda Hamilton jako Sarah Connor | Fandíme filmu Terminátor 3: Proč se nevrátila Linda Hamilton jako Sarah Connor | Fandíme filmu Terminátor 3: Proč se nevrátila Linda Hamilton jako Sarah Connor | Fandíme filmu Terminátor 3: Proč se nevrátila Linda Hamilton jako Sarah Connor | Fandíme filmu Terminátor 3: Proč se nevrátila Linda Hamilton jako Sarah Connor | Fandíme filmu Terminátor 3: Proč se nevrátila Linda Hamilton jako Sarah Connor | Fandíme filmu Terminátor 3: Proč se nevrátila Linda Hamilton jako Sarah Connor | Fandíme filmu Terminátor 3: Proč se nevrátila Linda Hamilton jako Sarah Connor | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest