Filmy u kterých jste netušili, že jsou podle skutečné události

Filmy u kterých jste netušili, že jsou podle skutečné události | Fandíme filmu
Miramax
Řada filmů je životopisná či historická už na první pohled. U jiných by vás možná vůbec nenapadlo, že opravdu vycházejí z reality.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3

50/50 (2011)

Komedie o mladém muži snažícím se vypořádat s rakovinou. Autorem 50/50 je Will Reiser, člověk pohybující se po periférii filmového průmyslu. Vystupuje jako producent televizních pořadů a dlouhá léta se přátelí se Sethem Rogenem. Když mu diagnostikovali zákeřnou nemoc, byl to právě Rogen, kdo stál po jeho boku a vnukl mu myšlenku, aby svůj příběh sepsal. Oba dva si pak ve filmu zahráli, doplnili je Josepha Gordon-Levitt, Anna Kendrick nebo Bryce Dallas Howard.

Frank (2014)

Frank, titulární postava stejnojmenného filmu, je inspirovaný skutečným člověkem, nevšedním muzikantem jménem Chris Sievey. Jeho alter ego byl Frank Sidebottom a vystupoval s velkou papírmašovou maskou na hlavě. Stal se vcelku populárním, objevoval se v televizních pořadech, měl dokonce i své vlastní. Nahrál několik alb a dostal i vlastní sochu. Film vznikl na základě zážitků, které se Sieveyem zažil scenárista Jon Ronson, přičemž pro potřeby filmu tvůrci ústřední charakter namíchali ještě z dalších dvou amerických hudebníků. Se Sieveyovou hudbou se můžete seznámit ve videu níže.

Pokoj (2015)

Nechvalně proslulý případ Josepha Fritzla dokáže i po letech nahnat husí kůži. Film Pokoj svůj děj staví právě na něm. Brie Larson hraje dívku sedm let vězněnou sadistickým únoscem ve špinavé přístavbě. Vychovává zde svého syna ve snaze ochránit ho před zlostí, která je obklopuje. Jednou se jim podaří uniknout a ocitají se ve zcela neznámém světě svobody. V tomto případě platí, že realita může být mnohem krutější. Fritzl věznil svou dceru 24 let a z jejího zneužívání vzešlo sedm dětí. Kromě tohoto případu Pokoj čerpá i z událostí z Pensylvánie roku 2008, kde byla odhalena žena věznící děti po osm let v jednom pokoji.

Zdroje: BroadwayInChicagoBuzzfeed, CDCCosmopolitan, Eighthieskids, SADSBooklet, Whatculture I, II, Wiki I, II, III

« Předchozí kapitola

Pokoj

04.09.2015 | Kanada, Irsko
Drama, Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest