Filmy u kterých jste netušili, že jsou podle skutečné události

Filmy u kterých jste netušili, že jsou podle skutečné události | Fandíme filmu
Miramax
Řada filmů je životopisná či historická už na první pohled. U jiných by vás možná vůbec nenapadlo, že opravdu vycházejí z reality.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3

Chicago (2002)

Veleúspěšný muzikál Chicago není třeba představovat. Zpívá se, tančí, vraždí a v záři reflektorů se rozvíjí příběh dvou rivalek. Naposledy ve filmu, před tím v 70. letech v muzikálových divadlech a v roce 1926 v původní činohře. Její autorka Maurine Dallas Watkins čerpala ze soudního procesu, který zpravodajsky pokrývala o dva roky dřív. V nablýskaném muzikálu tudíž pozorujeme interpretaci téměř sto let starých vražd, za které byly zodpovědné Beulah Annan a Belva Gaertner. První z nich v ložnici zastřelila svého milence a druhá, jazzová zpěvačka, zase toho svého v autě. Poprvé se setkaly ve vězení, zastupované respektovanými právníky, kteří byli pro film sloučeni do jedné postavy (Richard Gere).

Otevřené moře (2003)

Otevřeném moři se postavy ocitají na 24 hodin samy na širém moři. Stalo se jim to při výletu na obhlídku korálových útesů, kde zůstávají napospas nebezpečí. Tenhle nízkonákladový snímek se inspiruje velmi podobnou situací z roku 1998. Filmů o přežití vycházejících z různých smolných situací je samozřejmě celá hromada, vzpomeňme třeba na 127 hodin nebo Ztracen v džungli, ovšem Otevřené moře se může pochlubit třeba tím, že na rozdíl od jiných žraločích filmů v něm kolem herců plavali skuteční žraloci. V přiloženém videu se o celé příhodě dozvíte detailněji.

50x a stále poprvé (2004)

Že Adam Sandler hraje v pitomých blbinkách? Jistě, ale souhlasila by s tím i žena, která je žijícím ekvivalentem postavy ztvárněné Drew Barrymore? Michelle Philpots si po opakovaném poškození mozku nedokáže vytvářet nové vzpomínky a zůstává zaseknutá v roce 1994. Zde ale podobnost filmu 50x a stále poprvé s realitou nekončí. I Sandler má svůj protějšek. Michelle má manžela, který při ní stojí celou tu dobu a jak sám říká, má štěstí, že ji potkal ještě předtím. Stejně ale přiznává, že to chce hodně trpělivosti. Jestli jste zvědaví, jak se Adamovi a Drew vede v roce 2020, koukněte na skeč:

« Předchozí kapitola
Další kapitola »

Pokoj

04.09.2015 | Kanada, Irsko
Drama, Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest