Harry Potter: Ty nejlepší vystřižené scény

Harry Potter: Ty nejlepší vystřižené scény | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 18 obrázků
Pusťte si ty nejlepší vystřižené scény, které se do finální podoby filmové série o Harrym Potterovi nedostaly.

Jednou z celosvětově nejpopulárnějších moderních knižních fantasy sérií je bezesporu ta o kouzelníkovi Harry Potterovi od spisovatelky J. K. Rowling. Celý příběh o chlapci s jizvou na čele autorka odvyprávěla v rámci sedmi románů. Ty se poté dočkaly i filmového zpracování s Danielem Radcliffem v titulní roli. Filmová adaptace měla nakonec rovnou osm dílů, jelikož se finální Relikvie smrti rozdělila na dva filmy.

Mezi lety 2001 a 2011 tak kina s nadsázkou patřila fanouškům Harryho Pottera. Na filmové adaptace jednotlivých dílů diváci chodili v hojných počtech. Samozřejmě jak je tomu u filmových adaptací běžné, nikdy filmy nebyly zcela totožné se svými knižními předlohami a v některých ohledech se od nich lišily. Dané je to samozřejmě omezenějším dostupným prostorem filmové stopáže oproti stránkám knih.

Nutnost vejít se do určité délky je jedním z důvodů, proč filmaři musejí i část již natočeného obsahu vystřihnout a do finální podoby snímku se nedostane. Níže si tak můžete pustit šestici vybraných vystřižených scén z filmové série Harryho Pottera, které podle našeho soudu patří mezi ty nejlepší:

Vězeň z Azkabanu - Sirius v Gryffindoru

V jednom z nejoblíbenějších dílů, třetím Vězni z Azkabanu, je dramatický moment, kdy Buclatá dáma, hlídající vchod do věže Gryffindoru, odhalí, že se Sirius Black snažil dostat právě do věže. To se mu nepovedlo a předtím než utekl, nožem rozřezal obraz Buclaté dámy.

Byla natočená ale i druhá verze, která je bližší tomu, jak celá událost proběhla v knize. Sirius se v ní dostane do věže, jelikož Neville omylem prozradí heslo, které vstup do ní umožňuje. Sirius probudí vyděšeného Rona a následně dojde ke zburcování všech. Alternativní scénu, která se do filmu nakonec nedostala, si můžete pustit níže:

Ohnivý pohár - hádka Snapea a Karkaroffa

V této vystřižené scéně z Ohnivého poháru je Harry během školního plesu náhodou svědkem konfrontace mezi profesorem Snapem a Karkaroffem. Filmaři ale nakonec scénu vystřihli. Nabízí se dva důvody. Prvním je podivná kombinace humoru a vážné chvíli. Karkaroff se totiž v daný moment snaží hádat se Snapem, ten ale místo toho nahání puberťáky, kteří si potají užívají v okolních kočárech. Druhým důvodem je pak fakt, že v jiné části filmu Harry na dvojici naráží při hádce také, ale tentokrát v opravdu čistě vážném momentu. Tato scéna by tak byla nadbytečná. Pro pobavení ale stojí za to si ji pustit i tak:

Princ dvojí krve - Ticho před bouří a ponuré chorály

Tato vystřižená scéna je ze závěru Prince dvojí krve, odehrává se před tím, než je zabitý Brumbál. Byť po příběhové stránce nic nepřidává, výborně navazuje temnou atmosféru. Pomáhá si k tomu použitím zpěvu studentského sboru jako podkresu. Mimo jiné je ve scéně vidět Snape, který se beze slova sám patrně vyrovnává s faktem, že bude muset zabít Brumbála, i když to samozřejmě udělat nechce.

Relikvie smrti - část 1: Rozloučení s Dursleyovými

Co některým divákům mohlo v první části Relikvie smrti chybět, byla jakási tečka za vztahem Harryho a Dursleyových. A to především s bratrancem Dudleym, se kterým byl Harry po většinu série znepřátelený. Ve vystřižené scéně je to ale trochu napraveno, Dudley se v ní s Harrym loučí vcelku nečekaným způsobem:

Relikvie smrti - část 2: Poslední konverzace Remuse a Tonksové

V závěrečné bitvě proti Voldemortovi v druhé části Relikvie smrti zemřelo hned několik oblíbených postav. Mezi nimi byli i manželé Remus a Tonks. V níže přiložené vystřižené scéně je vidět, jak se spolu oba setkávají před osudnou bitvou a mají krátký dialog:

Relikvie smrti - část 2: Malfoy pomáhá Harrymu proti Voldemortovi

V závěru bitvy proti Voldemortovi Draco Malfoy se svými rodiči odchází a bojů se již neúčastní. Draco je pak vidět už jen úplně na konci filmu po časovém skoku. Nemuselo tomu tak ale být, mladý Malfoy mohl mít podle zvažovaných plánů mnohem větší podíl na poražení Voldemorta. Natočila se totiž scéna, ve které Harrymu hodí kouzelnou hůlku, aby měl šanci bojovat. Nakonec se tvůrci ale rozhodli touto cestou nejít. Přibližnou podobu scény (respektive její natáčení) si ale i tak můžete pustit zde:

Zdroj: Screen Rant, foto: Warner Bros.

Galerie: 19

Harry Potter: Ty nejlepší vystřižené scény | Fandíme filmu Harry Potter: Ty nejlepší vystřižené scény | Fandíme filmu Harry Potter: Ty nejlepší vystřižené scény | Fandíme filmu Harry Potter: Ty nejlepší vystřižené scény | Fandíme filmu Harry Potter: Ty nejlepší vystřižené scény | Fandíme filmu Harry Potter: Ty nejlepší vystřižené scény | Fandíme filmu Harry Potter: Ty nejlepší vystřižené scény | Fandíme filmu Harry Potter: Ty nejlepší vystřižené scény | Fandíme filmu Harry Potter: Ty nejlepší vystřižené scény | Fandíme filmu Harry Potter: Ty nejlepší vystřižené scény | Fandíme filmu Harry Potter: Ty nejlepší vystřižené scény | Fandíme filmu Harry Potter: Ty nejlepší vystřižené scény | Fandíme filmu Harry Potter: Ty nejlepší vystřižené scény | Fandíme filmu Harry Potter: Ty nejlepší vystřižené scény | Fandíme filmu Harry Potter: Ty nejlepší vystřižené scény | Fandíme filmu Harry Potter: Ty nejlepší vystřižené scény | Fandíme filmu Harry Potter: Ty nejlepší vystřižené scény | Fandíme filmu Harry Potter: Ty nejlepší vystřižené scény | Fandíme filmu Harry Potter: Ty nejlepší vystřižené scény | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest