Bond 24 bude pokračovat v duchu Skyfall

Bond 24 bude pokračovat v duchu Skyfall | Fandíme filmu
A Sam Mendes se k agentovi 007 nevrátí. Proč? A kdo by ho mohl nahradit?

Už to vypadalo, že po vynikajícím Skyfallu se dočkáme další bondovky od Sama Mendese, teď však naděje zhasla. Mendes osobně v interview pro magazín Empire prozradil, že by další bondovku točil moc rád a doufá, že se k sérii bude moct ještě někdy v budoucnu vrátit, avšak v nejbližší době má příliš závazků u divadla, než aby mu zbylo dost času na natáčení celovečerního filmu. Skyfall patří mezi diváky i kritiky k nejoblíbenějším bondovkám vůbec, takže se jedná jednoznačně o smutnou zprávu. Kdo by Mendese mohl nahradit? Na takové úvahy je samozřejmě ještě brzy, ale v nedávném interview o podobný úkol projevil zájem režisér Bídníků Tom Hooper, který by poměrně dobře zapadal do současného trendu, kdy agent 007 upřednostňuje dramatické režiséry před akčními.

Že dramatického režiséra bude potřeba, v nedávném rozhovoru potvrdil také scenárista John Logan, když uvedl, že „Skyfall prokázal, že diváci chtějí vrstevnatého hrdinu a přesně takového Fleming [Ian Fleming, Bondův autor – pozn. Redakce] napsal. Fleming měl odvahu ukázat Bondův strach i zranitelnost, což je pro moderní publikum zajímavé a přijatelné“. Aniž bych spoileroval, tak připomenu, že konec Skyfall je napsaný tak, aby následující film mohl pokračovat jak ve stylu který nastolil Daniel Craig (a ještě prohloubil Sam Mendes), tak se vrátit k bezstarostnému Bondovi z doby před Craigem. Teď se zdá, že je o dalším směřováním rozhodnuto a za mě musím podotknout, že je rozhodnuto dobře. Styl, jakým k agentovi 007 přistupoval Skyfall, mě bavil hodně.

Pokud byste naopak měli chuť na něco klasičtějšího, mohla by vás potěšit (nebo ještě víc naštvat) zpráva, že by se Dr. No mohl dočkat obnovené premiéry ve 3D. První bondovka klasické řady vyjde ve 3D minimálně na tchajwanském Blu-ray a podle internetových klepů by se mohla dočkat i re-relasu v kinech IMAX. Skyfall vydělal ohromné peníze i bez třetího rozměru a producentka Barbara Broccoli dokonce v nedávném interview tvrdila, že podle ní 3D nedává v případě Bonda smysl, tak doufejme, že se té šaškárně nakonec vyhneme.

Zdroje: Empire, Bleeding Cool, Collider, The Financial Times

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest