Black Widow: Investor tlačí na Disneyho, aby film zveřejnil online

Black Widow: Investor tlačí na Disneyho, aby film zveřejnil online | Fandíme filmu
Marvel Studios
Akcionář se rozpovídal o tom, proč by se Disney měl ještě víc zaměřit na online distribuci.

Daniel Seth Loeb je americký investor, který letos obohatil své podnikání o pět a půl milionu Disneyho akcí. Jako správný akcionář se rozhodl podělit o názory na hospodaření společnosti a nabídl cestu, jakou myslí, že by se měla vydat. Jelikož je provoz kin ve světě paralyzován, zaměřuje naděje do online prostoru a streamovací službu Disney+ posílá do souboje s Netflixem.

„To, co Netflix má, je ohromující základna předplatitelů umožňující investice do obrovského množství obsahu a to využívá k získání dalších platících. Disney zde ještě není, ale musí se sem dostat co nejrychleji. Jestli nezíská rozhodující množství odběratelů, bude proti Netflixu napořád v nevýhodě.“

S tímto obecným hodnocením se asi nedá nesouhlasit. Loeb byl ale ve svých ideách konkrétnější: „Myslím, že tradiční ředitelé nechtějí se svými stěžejnými filmy překročit jistou hranici a proto tlačí Black Widow a další filmy na rok 2021. Myslím, že si neuvědomují, že tato vrtkavá situace je pro ně významná ve směrování k modelu získávání předplatitelů, který si osvojili všichni od Microsoftu po Amazon. Tohle přidává na hodnotě."

Pro porovnání, službu Disney+ využívá něco přes 60 milionů členů, Netflix se těší z téměř 200 milionů. Uvádění velkofilmů a ultra-populárních značek na Disneyho streamovací platformě by podle této logiky mělo vést k přilákání davů tak, jak se to povedlo díky nasazení seriálu The MandalorianDle investora je totiž pravděpodobné, že z návštěv kina se pod tíhou momentálních okolností stane jakýsi mimořádný zážitek, protože svět půjde vstříc online distribuci. Do myšákova zámku posílá radu, aby se zdvojnásobilo množství peněz určených projektům pro Disney+, Hulu a sportovní ESPN+, jestli se chtějí dotáhnout na konkurenci.

Ve videu níže se můžete kouknout na video britské obchodní skupiny IG, která ještě před spuštěním Disney+ připravila krátkou analýzu toho, jak si vedle sebe Disney a Netflix povedou.

Zdroje: Variety, CheaperThanGuru

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest