Filmový gigant Disney přesouvá pozornost z kin k domácí zábavě

Filmový gigant Disney přesouvá pozornost z kin k domácí zábavě | Fandíme filmu
Disney
Zobrazit dalších 9 obrázků
Hraná Mulan nebo pixarovka Duše nejspíše nebudou jediné snímky, které se dočkají premiéry na domácích obrazovkách, aniž by v části světa zavítaly do kin.

Koronavirová pandemie měla během posledních měsíců na filmovou sféru obecně obrovsky negativní dopad, kterou celý průmysl snad nepamatuje. Na některé subjekty však přece jenom působila silněji - a jasným příkladem je gigantický Disney. Společnosti, která se ještě v minulém roce chlubila největšími tržbami z pokladen kin na světě, nákaza přerušila důležitou část příjmů. 

Ať už se bavíme o samotných filmových projekcích (ze skutečně důležitých projektů se mezinárodně do kin naplno dostalo pouze pixarovské Frčíme), přerušení přenosů sportovních utkání (především u stanic ABC a ESPN) nebo také celosvětovém uzavření gigantických zábavních parků - Disney v podstatě tratí, kde může. Jako přirozený krok tudíž aktuálně působí nově ohlášené radikální změny ve strategii společnosti.

Vedle několika obměn samotné struktury a také personálního obsazení vedení se jako jedno z nejvýraznějších rozhodnutí jeví zvýšená prioritizace streamovacích služeb (logicky zejména Disney+ a Hulu), kam by nově mělo mířit mnohem více chystaných původních projektů. 

O příliš velké překvapení se nejedná - kina se těší rekordně nízké návštěvnosti (pokud nejsou stejně jako v Česku přímo uzavřena) a popularita streamovacích platforem díky domácím karanténám roste. Některé filmy z dílny Disneyho nebo dceřiných studií se na části trhů dočkaly přesunu na streaming - v srpnu to byla mimo jiné hraná Mulan a nově stejný osud také čeká novinku od Pixaru - Duše. Na Disney+ pak rovněž míří i očekávané projekty zavedených značek - kupříkladu Star Wars a druhá řada seriálu The Mandalorian nebo Marvel se svými miniséiremi v čele s neotřelou WandaVision. Zvýšený důraz na streaming tedy v této nejisté době dává určitě jasný smysl. Uvidíme, jak se tahle změna strategie dotkne trhů (především tedy Česka a Slovenska), kde služba Disney+ zatím stále čeká na svůj start.

V galerii se můžete podívat na některá zajímavá exkluzivní lákadla Disney+, ať už současná nebo připravovaná.

Zdroj: Collider

Galerie: 10

Filmový gigant Disney přesouvá pozornost z kin k domácí zábavě | Fandíme filmu Filmový gigant Disney přesouvá pozornost z kin k domácí zábavě | Fandíme filmu Filmový gigant Disney přesouvá pozornost z kin k domácí zábavě | Fandíme filmu Filmový gigant Disney přesouvá pozornost z kin k domácí zábavě | Fandíme filmu Filmový gigant Disney přesouvá pozornost z kin k domácí zábavě | Fandíme filmu Filmový gigant Disney přesouvá pozornost z kin k domácí zábavě | Fandíme filmu Filmový gigant Disney přesouvá pozornost z kin k domácí zábavě | Fandíme filmu Filmový gigant Disney přesouvá pozornost z kin k domácí zábavě | Fandíme filmu Filmový gigant Disney přesouvá pozornost z kin k domácí zábavě | Fandíme filmu Filmový gigant Disney přesouvá pozornost z kin k domácí zábavě | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest