Harvey Weinstein: Hollywoodskému sexuálnímu predátorovi hrozí dalších 140 let ve vězení

Harvey Weinstein: Hollywoodskému sexuálnímu predátorovi hrozí dalších 140 let ve vězení | Fandíme filmu
Le Pacte
Dříve vlivný producent už z vězení dost možná nevyleze, když mu hrozí trest v délce takřka dvou lidských životů.

Producent Harvey Weinstein byl v únoru letošního roku uznán vinným ze znásilnění a sexuálního nátlaku z let 2006 a 2013 a odsouzen k trestu odnětí svobody ve výši dvacet let za sexuální napadení prvního stupně a na tři roky vězení za znásilnění třetího stupně. Trest si osmašedesátiletý Weinstein odpykává v nápravném zařízení Wende Correctional Facility východně od Buffala. Nicméně známý hollywoodský hlavoun čelí dalším obviněním ze sexuálních zločinů. V dubnu bylo již existující vyšetřování rozšířeno o incident, kdy měl Weinstein v hotelu v Beverly Hills napadnout v květnu roku 2010 ženu. Právě od tohoto případu se odvíjí další žaloba, kdy se případ nakonec týká dvou žen, které měly být v oblasti Beverly Hills Weinsteinem znásilněny (první opakovaně v období září 2004 až září 2005, druhá listopadu 2009 až listopadu 2010).

Weinstenův spis je již pořádně obsáhlý, což mu situaci zrovna neulehčuje. Pakliže by byl shledán vinným ve všech bodech obžaloby, vyfasuje astronomických 140 let za mřížemi, které by se samozřejmě přičetly ke stávajícímu trestu. Okresní prokurátorka Jackie Lacey, která momentálně čelí v předvolebním boji vyzyvateli Georgi Gascónovi, poděkovala odvážným obětem, že zločiny oznámily a vystoupily ze stínu.

Skandál kolem jednoho z donedávna nejmocnější mužů v Hollywodu se stal rozbuškou pro iniciaci kampaně MeToo, během níž se začaly ženy po celém světě veřejně svěřovat se svými negativními zkušenostmi spojenými se sexuálním obtěžováním a násilím. Weinsteina obvinilo ze sexuálního nátlaku nebo znásilnění více než stovka žen (číslo neustále narůstá), leč většina z těchto případů je již promlčená. Producent obvinění systematicky popíral a tvrdil, že ženy s poměry s ním souhlasily.

Zdroj: Deadline

Foto: Le Pacte

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest