Shang-Chi: Marvel možná představí vlastního draka

Shang-Chi: Marvel možná představí vlastního draka | Fandíme filmu
Charlie Wen
Zobrazit dalších 10 obrázků
Dozvídáme se, jak do „kung-fu filmu od Marvelu“ zapadá Michelle Yeoh a co se točí v obří kulise, která pro film vyrostla.

Článek může obsahovat spoilery.

Obří monstra byla v Marvel filmech dosud spíš na okraji zájmu. Armáda Chitauri měla „létající stonožky“, byl tu Frost Beast, co pobíhal po světě v Thorovi: Temném světě. A zapomínat nesmíme ani na Abiliska, obří potvoru z úvodu Strážců Galaxie 2. Že by však z nějakého filmu potvora vyloženě vystupovala, to se až nestává. Změnit by to mohl Shang-Chi and The Legend of The Ten Rings.

Už dlouho je veřejně známo, že záporákem filmu bude skutečný Mandarin, v komiksech úzce spjatý s Tonym Starkem. Jeho příběhy nám dali také draka Fin Fang Fooma a vypadá to, že také on si ušlapává cestičku na filmové plátno.

Insideři ze serveru Murphy‘s Muliverse s odkazem na interní zdroje tvrdí, že obří kulisa, která pro potřeby filmařů vyrostla, je The Valley of the Sleeping Dragon, Tedy Údolí spícího draka. To je v komiksech místem, ve kterém prastarý řád po generace střeží spícího draka Fooma, aby se neprobudil a nezačal páchat na světě škody.

Bojovníci z vesnice se po celá léta učí ovládat sílu „Chi“, velikou moc, kterou marvelovští fanoušci v jisté podobě mohli vidět už v seriálu Iron Fist. V tuhle chvíli není zřejmé, zda samotný drak do příběhu filmu zasáhne. Vesnička by však mohla být místem, kde hrdina Shang-Chi získá své schopnosti, prastarý řád zřejmě bude hrát v příběhu roli a asi nelze vyloučit, že mocný drak by mohl být něčím, po čem může toužit záporák filmu Mandarin.

V minulosti se hodně mluvilo o tom, že klíčové ve filmu mají být magické prsteny moci, o které by měl Mandarin usilovat, stejně jako tajný turnaj bojovníků, který by s prsteny mohl souviset. Nedokážeme v tuto chvíli říct, zda jedna zákulisní zvěst popírá druhou, anebo se naopak vzájemně doplňují a v příběhu uvidíme jak turnaj a prsteny, tak hlídání spícího draka. Podle Murphy‘s Universe na fotkách kulis vidíme skutečně bojovou arénu (kopule vybudovaná z bambusu), v té se však údajně spolu utkávají bojovníci prastarého řádu z Údolí spícího draka, aby utužili svoje bojové schopnosti.

A ještě jedna zajímavost s vesničkou souvisí: Její obyvatelkou by měla být i prozatím tajuplná postava, kterou ve snímku ztvární Michelle Yeoh. U té je zajímavé, že u Marvelu už jednu roli ztvárnila – jako Aleta Ogord z Ravagers měla krátké cameo ve Strážcích galaxie 2. (Ravagers by mohli dostat vlastní film).

Co myslíte? Objeví se ve filmu drak? Bude pouze sloužit jako příběhové pozadí? Připravuje si Marvel půdu k tomu, aby jej představil v budoucnu?

PS: Připomínáme, že snímek byl před několika dny spolu s dalšími marvelovkami opět odložený, kvůli pandemii COVIDu. Dole v galerii se podívejte, jak je Fin Fang Foom vyobrazovaný v komiksech.

Shang-Chi byl v komiksech inspirovaný filmy s Brucem Lee, takže v mnohém odkazuje na klasické bojové filmy. V komiksové předloze Shanga jeho otec vychovává v naprostém odříznutí od světa v čínské pevnosti. Stane se z něj mistr bojových umění, takže díky svému umu dokáže porazit i některé protivníky s nadpřirozenými silami. V pozdějším životě Shang zjišťuje, že jeho otce je zlosyn, který ho zneužívá pro své špinavé účely a oba se stávají odvěkými nepřáteli. Shang dokáže koncentrovat svoje Chi a díky tomu překračovat meze běžného lidského organismu. Je tak rychlý, že dokáže uhýbat kulkám či je odrážet náramky. Později je vystavený vesmírnému záření, které mu umožňuje se replikovat.

Scénář filmu píše Dave Callaham, režíruje Destin Daniel Cretton. V hlavních rolích Simu Liu, Tony Leung a Awkwafina. Česká a slovenská premiéra je stanovena na 9. 7. 2021.

Zdroj: Murphy's Multiverse

Galerie: 11

Shang-Chi: Marvel možná představí vlastního draka | Fandíme filmu Shang-Chi: Marvel možná představí vlastního draka | Fandíme filmu Shang-Chi: Marvel možná představí vlastního draka | Fandíme filmu Shang-Chi: Marvel možná představí vlastního draka | Fandíme filmu Shang-Chi: Marvel možná představí vlastního draka | Fandíme filmu Shang-Chi: Marvel možná představí vlastního draka | Fandíme filmu Shang-Chi: Marvel možná představí vlastního draka | Fandíme filmu Shang-Chi: Marvel možná představí vlastního draka | Fandíme filmu Shang-Chi: Marvel možná představí vlastního draka | Fandíme filmu Shang-Chi: Marvel možná představí vlastního draka | Fandíme filmu Shang-Chi: Marvel možná představí vlastního draka | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest