Shang-Chi: Součástí nové marvelovky má být velký kung-fu turnaj

Shang-Chi: Součástí nové marvelovky má být velký kung-fu turnaj | Fandíme filmu
Marvel Comics
Zobrazit dalších 10 obrázků
Hlavní hrdina by se měl údajně zúčastnit bojového turnaje, kde na vítěze čeká magických deset prstenů. 

Shang-Chi and The Legend of the Ten Ring, nový přírůstek do Marvelu, má začít s natáčením zkraje příštího roku. Na Redditu se objevilo před několika dny několik detailů, které se týkaly mimo jiného bojového turnaje, jehož by se měl ústřední hrdina ve filmu zúčastnit. O tom, že by mohlo jít o pravdivou informaci, svědčí to, že se objevily castingové podrobnosti o tom, že štáb hledá právě herce do rolí účastníků turnaje. Jaké další podrobnosti o zápletce ještě Reddit vyjevil?

Před stovkami let přistála v Číně mimozemská kosmická loď. Loď byla poháněna deseti prsteny, magickými relikviemi, které všechny slouží jinému účelu. Prsteny byly ukořistěny tajnou společností známou jako Avataři, kterou vedl moudrý bojovník, jenž se nazýval Předek. Ten měl prsteny a použil je, aby se stal expertem na bojová umění. Mandarin, hlavní záporák chystaného filmu, vyrostl na příbězích o Předkovi a byl jím fascinován, přestože všichni ostatní věřili, že jde jen o mýtus. Začal zbožňovat Předka a zasvětil svůj život hledáním prstenů. To ho inspirovalo k vytvoření mafiánského gangu Deset prstenů, které hledá prsteny po celém světě. Mandarín přijímá svou neteř Fah Lo Suee a učí ji bojovému umění. Fah Lo si má zahrát Awkwafina, jejíž role je jinak oficiálně držena v tajnosti.

Po letech pátrání Mandarín zjistil, že legenda deseti prstenů je skutečná a že Předek umírá. A tady přichází na řadu údajný turnaj. Když Předek zemře, Avataři uspořádají tajný turnaj nebo-li zkoušku v kung-fu, v níž vítěz získá prsteny. Mandarin je příliš starý na to, aby se mohl turnaje zúčastnit a nechce riskovat život Fah Lo Suee. Proto volba padne na Shang-Chiho. Shang je pouliční grázlík, který potká Mandarina poté, co začal chodit s Fah Lo. Mandarin si Shanga oblíbí a začne ho trénovat v bojovém umění. Shangovým prvním úkolem je na žádost Mandarina zabít Trevora Slatteryho, herce, který se za Mandarina vydával v Iron Manovi 3

Když turnaj začne, Mandarin pošle Shanga, aby jej vyhrál a získal za něj prsteny. To má být do značné míry základem filmu. V cestě za získáním prstenů by mu měl stát Fin Fang Foom, což je antropomorfní drak z jiného světa. Leiko Wu a Clive Reston mají ve filmu vystupovat jako agenti S.H.I.E.L.D.u, kteří vyšetřují gang Deset prstenů. Shang-Chi zjevně zradí Mandarina a stane se v průběhu snímku hrdinou. Získá schopnost sám vytvořit více duplikátů sebe sama. Tahle schopnost má připomínat Orphan Black, seriál, kde jedna herečka hraje několik různých klonů jedné postavy, kdy každý z nich má úplně jinou osobnost. Souboje plné duplikátů by mohly být skutečně šílené.

Zhruba takhle by podle údajného úniku z Redditu měla vypadat základní zápletka filmu. Co myslíte? Potvrdí se z něj něco? Nebo se dříve či později ukáže, že to celé byl jen výmysl?

Shang-Chi byl v komiksech inspirovaný filmy s Brucem Lee, takže v mnohém odkazuje na klasické bojové filmy. V komiksové předloze Shanga jeho otec vychovává v naprostém odříznutí od světa v čínské pevnosti. Stane se z něj mistr bojových umění, takže díky svému umu dokáže porazit i některé protivníky s nadpřirozenými silami. V pozdějším životě Shang zjišťuje, že jeho otce je zlosyn, který ho zneužívá pro své špinavé účely a oba se stávají odvěkými nepřáteli. Shang dokáže koncentrovat svoje Chi a díky tomu překračovat meze běžného lidského organismu. Je tak rychlý, že dokáže uhýbat kulkám či je odrážet náramky. Později je vystavený vesmírnému záření, které mu umožňuje se replikovat.

Scénář filmu píše Dave Callaham, režíruje Destin Daniel Cretton. V hlavních rolích Simu Liu, Tony Leung a Awkwafina. Americká premiéra je naplánována na 12. února 2021.

Zdroj: Murphy's Multiverse

Galerie: 11

Shang-Chi: Součástí nové marvelovky má být velký kung-fu turnaj | Fandíme filmu Shang-Chi: Součástí nové marvelovky má být velký kung-fu turnaj | Fandíme filmu Shang-Chi: Součástí nové marvelovky má být velký kung-fu turnaj | Fandíme filmu Shang-Chi: Součástí nové marvelovky má být velký kung-fu turnaj | Fandíme filmu Shang-Chi: Součástí nové marvelovky má být velký kung-fu turnaj | Fandíme filmu Shang-Chi: Součástí nové marvelovky má být velký kung-fu turnaj | Fandíme filmu Shang-Chi: Součástí nové marvelovky má být velký kung-fu turnaj | Fandíme filmu Shang-Chi: Součástí nové marvelovky má být velký kung-fu turnaj | Fandíme filmu Shang-Chi: Součástí nové marvelovky má být velký kung-fu turnaj | Fandíme filmu Shang-Chi: Součástí nové marvelovky má být velký kung-fu turnaj | Fandíme filmu Shang-Chi: Součástí nové marvelovky má být velký kung-fu turnaj | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest