Transatlantic 473: Pražské natáčení thrilleru pro Netflix bylo po pozitivním COVID-19 nálezu pozastaveno

Transatlantic 473: Pražské natáčení thrilleru pro Netflix bylo po pozitivním COVID-19 nálezu pozastaveno | Fandíme filmu
Pixabay License / Volné pro komerční užití
V Česku momentálně výrazně roste počet nakažených a problémy mají i filmové štáby.

Zahraniční produkce se během července a srpna opět začaly sjíždět do Česka a i v době pandemie koronaviru a s vědomím nutnosti dodržovat přísná hygienická a bezpečnostní pravidla se po několikaměsíční pauze znovu začalo točit. Snímek Transatlantic 473 z dílny Netflixu patří mezi tyto projekty, leč komplikace se v dnešním světě nevyhýbají ničemu a nikomu. Produkční práce byly totiž na konci minulého týdne dočasně přerušeny (údajně na dva dny) kvůli pozitivnímu testu na COVID-19. Nebylo specifikováno, kdo přesně měl onemocnět, ale pauza by prý neměla být dlouhá. Testy údajně probíhají na denní bázi a štáb/tvůrci/producenti jsou připraveni na situaci, kdy se objeví pozitivně testovaná osoba. Tak uvidíme, zda další zkušenosti takovéto hodnocení situace potvrdí, anebo se bude celkové klima ve filmovém průmyslu nějak dramatizovat.

Transatlantic 473 točí v Česku německý režisér a scenárista Peter Thorwarth (Den blbec) mimo jiné v opuštěné tovární hale na kraji Prahy, kde vyrostl model trupu letadla. Film se bude točit kolem únosu mezinárodní letu z Berlína do New Yorku, ovšem nepůjde o klasické "letecké" drama, jelikož v centru dění bude matka obdařená superschopnostmi, jež se snaží za každou cenu ochránit vlastního syna. Scénář má na svědomí Thorwarth společně se Stefanem Holtzem. Produkují společnosti Rat Pack Filmproduktion GmBh a česká Sirena Film.

Zdroj: Variety, CFC

Foto: Pixabay License / Volné pro komerční užití

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest