Chicagský tribunál: Historické drama o střetu demonstrantů s policií v prvním traileru

Chicagský tribunál: Historické drama o střetu demonstrantů s policií v prvním traileru | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit dalších 10 obrázků
Legendární tvůrce Aaron Sorkin natočil snímek, který by snad už ani nemohl být aktuálnější.

Aaron Sorkin je jedním z nejuznávanějších scenáristů filmové historie. Jeho seriál Západní křídlo změnil způsob, jak se vyprávějí příběhy politických či jiných profesionálů. Napsal legendárních Pár správných chlapů a byl oceněný Oscarem za Sociální síť, snímek, který je filmovou veřejností obecně považován za jeden z nejdůležitějších počinů nového tisíciletí. K režii se zatím Sorkin uchýlil jen jednou, když natočil tři roky starou Velkou hru. Letos uvidíme Aaronův druhý film, Chicagský tribunál.

Krom toho, že jde o film výjimečného autora, bude snímek v letošním roce také výsostně aktuální, protože pojednává o střetech s policií v 60. letech minulého století a o následném soudním procesu. Snímek byl upravený tak, aby ještě věrněji zrcadlil letošní společenské události ve Spojených státech a Sorkin k němu říká následující:

„Film byl relevantní, už když jsme jej točili. Nepotřebovali jsme, aby byl relevantní ještě víc, ale stalo se to. Polarizace, vojenské ozbrojování policie, strach z černošských aktivistů nebo dokonce interní šarvátky mezi levicí a ultra levicí. Nemohli jsme nic neříct o vraždě [Black Panthera] Freda Hamptona během procesu. A starosta Daley připomíná Donalda Trumpa.“

Snímek v prvním teaser traileru působí jako hodně mrazivá zkušenost, když jdete přímo k věci: Protestovat po dobrém k ničemu nevedlo, tak se to zkouší po zlém. To se zdánlivě od té doby nezměnilo... Snímek je herecky nabitý a uvidíme jej 16.10. na Netflixu. Pod trailerem na vás čeká ještě synopse a fotky z filmu.

To, co bylo v roce 1968 zamýšleno jako pokojný protest proti sjezdu demokratů, se změnilo ve vlnu násilí a střetů s policií. Organizátoři protestů, včetně Abbieho Hoffmana, Jerryho Rubina, Toma Haydena a Bobbyho Sealea, byli obviněni z podněcování nepokojů a soudní proces, který následoval, je jedním z nejznámějších vůbec. Scénář a režie Aaron Sorkin. Hrají Sacha Baron Cohen, Joseph Gordon-Levitt, Frank Langella, Eddie Redmayne, Mark Rylance, Jeremy Strong, Yahya Abdul-Mateen II, Michael Keaton, John Carroll Lynch a Alex Sharp.

Zdroje: Netflix, Vanity Fair

Galerie: 11

Chicagský tribunál: Historické drama o střetu demonstrantů s policií v prvním traileru | Fandíme filmu Chicagský tribunál: Historické drama o střetu demonstrantů s policií v prvním traileru | Fandíme filmu Chicagský tribunál: Historické drama o střetu demonstrantů s policií v prvním traileru | Fandíme filmu Chicagský tribunál: Historické drama o střetu demonstrantů s policií v prvním traileru | Fandíme filmu Chicagský tribunál: Historické drama o střetu demonstrantů s policií v prvním traileru | Fandíme filmu Chicagský tribunál: Historické drama o střetu demonstrantů s policií v prvním traileru | Fandíme filmu Chicagský tribunál: Historické drama o střetu demonstrantů s policií v prvním traileru | Fandíme filmu Chicagský tribunál: Historické drama o střetu demonstrantů s policií v prvním traileru | Fandíme filmu Chicagský tribunál: Historické drama o střetu demonstrantů s policií v prvním traileru | Fandíme filmu Chicagský tribunál: Historické drama o střetu demonstrantů s policií v prvním traileru | Fandíme filmu Chicagský tribunál: Historické drama o střetu demonstrantů s policií v prvním traileru | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest