The Batman: Natáčení znovu přerušeno, Pattinson má koronavirus

The Batman: Natáčení znovu přerušeno, Pattinson má koronavirus | Fandíme filmu
Warner Bros. Pictures
Zobrazit dalších 10 obrázků
Jen co se Batman vrátil před kamery, už má zase stopku, hlavní hvězda musí do karantény. AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE 2: Tak magazín Variety už stačil přijít s novou aktualizací: Po další konzultaci s interními zdroji to vypadá, že produkce filmu navzdory předchozí zprávě JE kompletně zastavená a netočí se bez Pattinsona. Všichni, kdo s hercem přišli do kontaktu, jsou přesouváni do karantény a v tuhle chvíli se nepředpokládá, že by se natáčení obnovilo před vypršením dvoutýdenní karanténní lhůty. Jediné, co v tuhle chvíli v ateliérech probíhá, je výstavba kulis.

AKTUALIZACE: Natáčení se znovu rozeběhlo. Magazín Variety informuje, že štáb bude pokračovat v natáčení scén, které lze dokončit bez účasti Roberta Pattinsona. To zahrnuje scény bez Bruce Waynea/Batmana, popřípadě ty, ve které může hlavní hvězdu zastoupit dublér.

Původní zpráva: Nu, tak to netrvalo dlouho. Můžeme předpokládat, že filmová studia přistupují cynicky ke zdraví svých zaměstnanců, ale peníze, na ty jsou opatrná. A jaké je velké riziko obnoveného filmového natáčení v době pandemické? Jasně, že se vám někdo nakazí a stopne to celou produkci. A přesně to se teď stalo snímku The Batman. Dokonce není nemocný nikdo menší, než Robert Pattinson. Větším průšvihem už by snad bylo jen onemocnění režiséra. Nebo lépe řečeno, Pattinson měl pozitivní test na COVID-19, jestli u něj propukly i symptomy, to není známo.

Studio Warner oficiálně potvrdilo, že se někdo ze štábu nakazil, a tak je natáčení dle současně platných bezpečnostních protokolů pozastavené. Magazín Vanity Fair potom odhalil, že onou osobou je sám představitel hlavní role Pattinson. Můžeme se domnívat, že čtyřiatřicetiletý herec, který je ve vynikající fyzické kondici, překoná nákazu bez vážnějších obtíží. Pokud byl včas izolovaný, tak ani nemusel nikoho dalšího nakazit. Problém pro studio představuje především to, že kvůli bezpečnostním pokynům je teď zastavené celé natáčení. Každé uspání a znovuspuštění produkce něco stojí, každý průtah něco stojí. Platíte delší pronájem ateliéru či techniky, platíte delší dobu platy. Když štábu prostoje nezaplatíte, začne se poohlížet po jiné práci, a až bude natáčení znovu povoleno, máte problém. Tomu je třeba předejít. Ještě závažnější problém může představovat situace, kdy některému z herců kvůli odkladům mezitím v harmonogramu začíná příští projekt, který má před stávajícím přednost. To se pak dokonce může stát, že bude nějaká menší role filmu přeobsazena.

Pandemie nicméně jednou skončí a studia v té době potřebují mít připravený program pro kina. Nebo pandemie jen tak neskončí a je třeba mít připravený program pro streamovací služby. Tak či tak je potřeba točit, tím pádem bude nejspíš k podobným startům a stopkám docházet i nadále.

Snímek režíruje Matt Reeves a má se odehrávat v době, kdy už je Bruce Wayne nějakou dobu Batmanem a řeší svůj další detektivní případ. Dle neoficiálních zvěstí se má děj odehrávat napříč městem Gotham, který už obývá celá řada klasických Batmanových protivníků. V hlavních rolích vystupují Robert Pattinson, Zoe Kravitz, Paul Dano, Matthew McConaughey, Colin Farrell, Andy Serkis, Jayme LawsonJohn Turturro, Peter Sarsgaard a Jeffrey Wright. Datum premiéry je v Česku a na Slovensku stanovené na 30. září 2021.

Zdroje: Variety, Vanity Fair

Galerie: 11

The Batman: Natáčení znovu přerušeno, Pattinson má koronavirus | Fandíme filmu The Batman: Natáčení znovu přerušeno, Pattinson má koronavirus | Fandíme filmu The Batman: Natáčení znovu přerušeno, Pattinson má koronavirus | Fandíme filmu The Batman: Natáčení znovu přerušeno, Pattinson má koronavirus | Fandíme filmu The Batman: Natáčení znovu přerušeno, Pattinson má koronavirus | Fandíme filmu The Batman: Natáčení znovu přerušeno, Pattinson má koronavirus | Fandíme filmu The Batman: Natáčení znovu přerušeno, Pattinson má koronavirus | Fandíme filmu The Batman: Natáčení znovu přerušeno, Pattinson má koronavirus | Fandíme filmu The Batman: Natáčení znovu přerušeno, Pattinson má koronavirus | Fandíme filmu The Batman: Natáčení znovu přerušeno, Pattinson má koronavirus | Fandíme filmu The Batman: Natáčení znovu přerušeno, Pattinson má koronavirus | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest