Black Panther: Budoucnost značky zatím není na pořadu dne

Black Panther: Budoucnost značky zatím není na pořadu dne | Fandíme filmu
Marvel Studios
V Disneym aktuálně řeší především důstojné uctění památky zesnulého Chadwicka Bosemana. Pomalu se však vynořují otázky o tom, co se značkou bude dál.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Jednou je přeobsazení role. To je samozřejmě riskantní. Marvel už v minulosti přeobsadil řadu postav. Buď po tom, co přebíral do své správy starší značku (Spider-Man, Blade…), anebo i v rámci svojí vlastní kontinuity, když se se stávajícími herci nedohodl na další spolupráci. Mezi filmy se tak měnili z těch výraznějších postav například představitelé Hulka nebo War Machinea. Tohle je ale samozřejmě úplně jiná situace. Ani za běžných okolností by nebylo jednoduché přeobsadit postavu, která stojí v čele takhle společensky výrazného filmu. Chadwickova smrt v mladém věku nicméně herce ještě daleko víc posunula do veřejného povědomí a ještě daleko víc jej v očích diváků s Black Pantherem spjala. Pro řadu fanoušků tak v tuhle chvíli může být představa přeobsazení naprosto nepřekonatelná, ať už by se role ujal kdokoliv. Nemluvě o tom, že ve stínu okolností by spousta potenciálních adeptů nabídku nejspíš odmítla.

Jako druhé potenciální řešení se tak jeví možnost pokračovat bez postavy T‘Chally. V marvelovských komiksech není neobvyklé, že superhrdinskou identitu po jejím nejznámějším nositeli přebírá někdo další. I ve filmovém světě budeme v dohledné době sledovat příběh o tom, kdo a jak převezme po Steveu Rogersovi identitu Captaina Ameriky. A vlastně i v případě Black Panthera jsme viděli, že T‘Challa roli maskovaného hrdiny převzal po svého otci, T‘Chakovi. Nejčastějším dalším nositelem kostýmu je v komiksech králova mladší sestra Shuri. Ve filmovém světě postava existuje, hraje ji Letitia Wright. Pokud by tedy filmaři chtěli, mohli by se cestou předání žezla vydat i na filmovém plátně.

Co myslíte? Jaké řešení by bylo vůči Bosemanovi nejuctivější a pro budoucnost značky nejpřirozenější, potažmo kreativně nejplodnější? Na závěr si můžete přehrát video, které na Chadwickovu počest sdílela právě Letitia Wright:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Příspěvek sdílený letitiawright (@letitiawright),

Zdroje: THR, South African Morning

« Předchozí kapitola

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest