Jack Reacher: Pokračování je reálné

Jack Reacher: Pokračování je reálné | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Jak to vypadá s dalším dobrodružstvím bývalého armádního vyšetřovatele Jacka Reachera, jehož si nedávno střihnul Tom Cruise?

Se sequelem k akčnímu thrilleru Jack Reacher: Poslední výstřel to bylo jako na houpačce. Před samotnou premiérou se velmi nahlas mluvilo o nastartování série, která by mohla v budoucnu výrazně přisypávat do kasičky Toma "Mavericka" Cruise (série Mission: Impossible, Nevědomí). Následoval masakr v Connecticutu a odtažitá reakce americké divácké obce způsobila, že snímek v zámořských kinech utržil pouze necelých $80 mega, což je při rozpočtu přes $60 milionů samozřejmě málo (otvírák byl "jen" $15 mil.). Jenže okolní svět sympatického hrdinu podržel a nakonec mohou být tvůrci, vzhledem k okolnostem, docela spokojeni, neboť filmová adaptace románu Lee Childa vytěžila pěkných $213 milionů. Svoji roli určitě sehrály vesměs pozitivní recenze, v nichž byl zábavná a odlehčená žánrovka režiséra Christophera McQuarrieho většinou chválena.

Finanční úspěch samozřejmě nenechal chladnými hlavouny ve studiích Paramount a Skydance, tudíž se začalo spekulovat o možnosti vzniku pokračování. Ještě v lednu se přitom zdálo, že Poslední výstřel bude skutečně Reacherovým posledním, alespoň v nejbližší budoucnosti. Jelikož Child napsal nepřeberně kvalitních románů, v nichž Reacher vystupuje, je pole působnosti hodně široké. Cruise by se zřejmě návratu nebránil, ale bůhví, jak by vypadal zbytek hereckého a tvůrčího týmu. Jedno je jisté. Šance na dvojku existuje.

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest