Tenet se obává zvýšeného zájmu pirátů, už teď unikají scény online

Tenet se obává zvýšeného zájmu pirátů, už teď unikají scény online | Fandíme filmu
Warner Bros. Pictures
Zobrazit dalších 7 obrázků
Studio Warner chce od provozovatelů kin dostat za Nolanovu novinku větší podíl, než je obvyklé.

Evropská premiéra netrpělivě očekávaného blockbusteru Tenet režiséra Christophera Nolana se nezadržitelně blíží. Vzhledem k tomu, jak nerovnoměrně bude Tenet distribuován, studio Warner Bros. má pochopitelný strach z pirátství, obzvláště kvůli spoilerům. Bohužel, obava je to pravděpodobně oprávněná, jelikož na internetu se již objevila scéna z prologu, který byl promítán u příležitosti narozeninového návratu Nolanova Počátku do kin. Warneři sice činí všechny možné kroky, aby šíření materiálu zabránili (řeší se Reddit a Google, anti-pirátské oddělení hledá na síti pirátské kopie), ale jejich možnosti jsou i tak omezené.

Warner Bros.

Když si vezmeme, že Tenet ještě nespatřil světlo světa a už se šíří záběry z prologu, lze logicky očekávat pokusy o zachycení kompletního filmu. S přihlédnutím k povaze Tenetu, kdy se z hlediska obsahu podařilo de facto vše udržet pod pomyslnou pokličkou, budou piráti zřejmě o to více natěšení, jelikož zájem o nelegální kopie bude patrně obrovský (zejména v regionech, kam Tenet dorazí později). Na druhou stranu, diváci očividně chtějí vidět Nolanův počin v kinech. Předprodeje ve Velké Británii vykazují solidní čísla a tento pátek se rozjede předprodej i ve Spojených státech. Řada lidí má přirozeně stále strach z masovějších kulturních akcí (ti se asi poohlédnou po pirátské verzi), ovšem studio i kinaři doufají, že právě Tenet by mohl koronavirové prokletí zlomit.

Warner Bros.

Když je řeč o kinařích, tak před několika dny je čekal v příchozí poště nepříjemný dáreček. Warneři totiž rozeslali emaily všem provozovatelům, přičemž v nich stálo, že studio si hodlá nárokovat nestandardních 63 procent tržeb a to po celou dobu promítání Tenetu v kinech. Obvykle sice studia začínají s větším podílem tržeb (ale nikoliv takto vysokým), avšak postupem času se jejich podíl snižuje a situace se vyrovnává. V případě Tenetu tomu ale tak nebude. Navíc v multiplexech s devíti a více sály má Tenet vydržet v největším z nich alespoň dvanáct týdnů. Warneři mají samozřejmě strach, že velkofilm s rozpočtem 200 milionů dolarů finančně shoří a nevydělá dostatečný balík peněz. Obava je to odůvodněná. Řada kin má stále zavřeno, jinde je kapacita omezená, někde jsou povinné roušky, či se nesmí prodávat občerstvení. Tržby budou narůstat rozhodně mnohem pomaleji než obvykle, proto se Warneři snaží všemožně pojistit. A kinaři neudělají nic, protože odmítnout promítat Tenet by byla ekonomická sebevražda.

Zdroj: IW, SR

Foto Warner Bros.

Galerie: 8

Tenet se obává zvýšeného zájmu pirátů, už teď unikají scény online | Fandíme filmu Tenet se obává zvýšeného zájmu pirátů, už teď unikají scény online | Fandíme filmu Tenet se obává zvýšeného zájmu pirátů, už teď unikají scény online | Fandíme filmu Tenet se obává zvýšeného zájmu pirátů, už teď unikají scény online | Fandíme filmu Tenet se obává zvýšeného zájmu pirátů, už teď unikají scény online | Fandíme filmu Tenet se obává zvýšeného zájmu pirátů, už teď unikají scény online | Fandíme filmu Tenet se obává zvýšeného zájmu pirátů, už teď unikají scény online | Fandíme filmu Tenet se obává zvýšeného zájmu pirátů, už teď unikají scény online | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest