Jurský svět 3: Sedmimilionová opatření umožnila návrat k natáčení, jsou tu fotky

Jurský svět 3: Sedmimilionová opatření umožnila návrat k natáčení, jsou tu fotky | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit další 3 obrázky
Bez opravdu důkladných bezpečnostních opatření by se herci před kamery nevrátili. Je tu první filmová fotka s dinosaury.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Jurassic World: Dominion byl jedním z prvních hollywoodských velkofilmů, které se vrátily před kamery. Rozhodně však nešlo o jednoduchý proces. Nejprve se studio muselo rozhodnout, že „vyvoleným“ pokusným králíkem bude právě Jurský svět 3. K volbě nahrávala skutečnost, že má snímek relativně nevelké herecké obsazení, a že se točí převážně v kulisách, tedy v kontrolovaném prostředí. A pak bylo potřeba přesvědčit herce, že bezpečnostní podmínky budou natolik přísné, že se nemusejí bát k natáčení vrátit.

Co si budeme povídat, hollywoodské hvězdy mají vyděláno, a pokud by měly pocit, že jim během natáčení hrozí jakékoliv riziko, nemají důvod, proč nepočkat, až se celá situace uklidní. V tomhle případě se proto herci účastnili rozsáhlých pre-produkčních jednání s producenty a zástupci studia, což rozhodně není obvyklé. Nakonec byl vypracovaný 107 stránek dlouhý bezpečnostní manuál, který dal dohromady tak podrobná bezpečností opatření, že hlavní hvězdy konečně byly ochotné vrátit se do Británie a pokračovat v práci.

Co konkrétně bychom v bezpečnostním manuálu našli? Celá produkce je rozdělená na dvě skupiny. Máme tu klíčovou část produkce, která se skládá z herců, režiséra a nezbytného personálu. Ti mají v době natáčení jako jediní přístup na plac. Vždy před tím, než nastoupí do práce, se celá oblast vydezinfikuje antivirovým aerosolem. Větší část ze zhruba 750 zaměstnanců štábu nemá v době natáčení na plac přístup a od klíčového personálu je v maximální možné míře oddělená. Pro nezbytný personál byl také najatý jeden společný hotel, který je v té době nepřístupný pro další hosty. Zatímco obvykle se jakékoliv nejasnosti kolem hereckých výkonů a dialogů řeší přímo na place, v tomhle případě herci vše rozebírají s režisérem dopředu, aby následně přímo na natáčení strávili už jen minimum času.

Produkce nakoupila 18 tisíc covidových testů a členové prioritní skupiny jsou testovaní každé tři dny. Před vstupem na plac je každému změřena teplota, všude jsou instalovaná umyvadla a stopadesátka dávkovačů na dezinfekci. Židle herců jsou od sebe oddělené dopravními kužely, aby byla jasně viditelná vzdálenost, kterou mezi sebou mají všichni mimo vlastní natáčení udržovat. Obědy jsou vakuově zabalené v plastových krabičkách, obsluha stojí za sklem a všichni si oběd odnášejí pryč, nejí se hromadně.

Další kapitola »

Galerie: 4

Jurský svět 3: Sedmimilionová opatření umožnila návrat k natáčení, jsou tu fotky | Fandíme filmu Jurský svět 3: Sedmimilionová opatření umožnila návrat k natáčení, jsou tu fotky | Fandíme filmu Jurský svět 3: Sedmimilionová opatření umožnila návrat k natáčení, jsou tu fotky | Fandíme filmu Jurský svět 3: Sedmimilionová opatření umožnila návrat k natáčení, jsou tu fotky | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest