Duna: Jeden z tvůrců věří, že chystaná sci-fi bude Pánem prstenů pro novou generaci

Duna: Jeden z tvůrců věří, že chystaná sci-fi bude Pánem prstenů pro novou generaci | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 14 obrázků
Trailer by měl podle představitele hlavního hrdiny opravdu dorazit tento měsíc. Jedna z hereček se ve fimu moc neohřeje. 

Od chvíle, co jsme dozvěděli, že novou Dunu natočí Denis Villeneuve, projekt budí pozornost a velká očekávání, která, doufejme, budou naplněna koncem prosince, jestli se do té doby nic nezmění. Nově se k Duně vyjádřil její art director Tom Brown, jehož slova jasně naznačují, že se máme opravdu těšit na něco výjimečného.

„To, co Denis Villeneuve připravuje, je podle mě určující zpracování [Duny]. Abych byl upřímný, nemyslím si, že bude překonáno. Už jen měřítko bude impozantní. Ale taky myslím, že to bude skutečně výjimečné. Nedávno jsem někde četl, že z toho bude nový ‚Pán prstenů‘ a jsem pevně přesvědčený o tom, že to tak je. Myslím, že se [Duna] opravdu zařadí po bok takových filmů.“

Browna dále ohromilo, jak se režisér hodně snažil dbát na realističnost. Konkrétně zmiňuje vesmírné lodě, které jsou v tomhle ohledu a létání tak realisticky zpracované, že jsme to ještě nikde jinde neviděli. Některé lodě jsou veliké jako mrakodrapy, jiná vozidla jsou pouze pro dvě osoby.

První trailer, na který netrpělivě čekáme, by měl dorazit do konce měsíce. Na Twitteru to sdělil Timothée Chalamet, jenž v Duně hraje hrdinu Paula Atreida. Nejpravděpodobnějším termínem, kdy by se měla upoutávka objevit, připadá na 21., kdy se má po deseti letech vrátit do kin Inception. Dále jsme se dozvěděli, že Zendaya jakožto tajemná dívka Chani, stráví na plátně minimum času. Můžeme předpokládat, že větší roli sehraje v druhém filmu. Každopádně herečka se může řadit k malé hrstce šťastlivců, která již trailer viděla. Zendaya z něj byla naprosto nadšená, o což se okamžitě v podělila v telefonátu se Chalametem. Tak snad budeme sdílet stejné pocity i my, až jej uvidíme.

Duna vypráví příběh Paula Atreida, jehož rodina přijme kontrolu nad pouštní planetou Arrakis. Na té žijí obří červi, kteří vylučují vzácné koření, jež prodlužuje život a dává lidem psychické schopnosti, díky kterým je možné bezpečně pilotovat rychlé mezihvězdné lety. O kontrolu nad planetou je tak mezi urozenými rody enormní zájem. Paulova rodina je zrazena, a tak mladému šlechtici nezbývá než vést povstání původních obyvatel pouštní planety a získat nadvládu nad Arrakis zpět. Tématy románu jsou politika, náboženství a vztah člověka k přírodě. První knihu následovala celá řada pokračování, komiksů či videoher, takže chystané filmy a TV seriály budou mít odkud čerpat.

Režíruje Denis Villeneuve, scénář napsal Eric Roth. V hlavních rolích hrají Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Dave Bautista, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling, Zendaya, Jason Momoa, Josh Brolin, David Dastmalchian Chang Chen a Javier Bardem. Datum české a slovenské premiéry je stanovené na 17. 12. 2020.

Zdroje: IndieWire, CBM

Galerie: 15

Duna: Jeden z tvůrců věří, že chystaná sci-fi bude Pánem prstenů pro novou generaci | Fandíme filmu Duna: Jeden z tvůrců věří, že chystaná sci-fi bude Pánem prstenů pro novou generaci | Fandíme filmu Duna: Jeden z tvůrců věří, že chystaná sci-fi bude Pánem prstenů pro novou generaci | Fandíme filmu Duna: Jeden z tvůrců věří, že chystaná sci-fi bude Pánem prstenů pro novou generaci | Fandíme filmu Duna: Jeden z tvůrců věří, že chystaná sci-fi bude Pánem prstenů pro novou generaci | Fandíme filmu Duna: Jeden z tvůrců věří, že chystaná sci-fi bude Pánem prstenů pro novou generaci | Fandíme filmu Duna: Jeden z tvůrců věří, že chystaná sci-fi bude Pánem prstenů pro novou generaci | Fandíme filmu Duna: Jeden z tvůrců věří, že chystaná sci-fi bude Pánem prstenů pro novou generaci | Fandíme filmu Duna: Jeden z tvůrců věří, že chystaná sci-fi bude Pánem prstenů pro novou generaci | Fandíme filmu Duna: Jeden z tvůrců věří, že chystaná sci-fi bude Pánem prstenů pro novou generaci | Fandíme filmu Duna: Jeden z tvůrců věří, že chystaná sci-fi bude Pánem prstenů pro novou generaci | Fandíme filmu Duna: Jeden z tvůrců věří, že chystaná sci-fi bude Pánem prstenů pro novou generaci | Fandíme filmu Duna: Jeden z tvůrců věří, že chystaná sci-fi bude Pánem prstenů pro novou generaci | Fandíme filmu Duna: Jeden z tvůrců věří, že chystaná sci-fi bude Pánem prstenů pro novou generaci | Fandíme filmu Duna: Jeden z tvůrců věří, že chystaná sci-fi bude Pánem prstenů pro novou generaci | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest