Duna musí sprintovat, pokud chce stihnout šibeniční termín premiéry

Duna musí sprintovat, pokud chce stihnout šibeniční termín premiéry | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 15 obrázků
Dokončování velkolepé sci-fi brzdí pandemie. A jak to bude nakonec s chystaným trailerem?  

V prosinci bychom měli vyrazit do kina na novou Dunu režiséra Denise Villeneuvea. Dobrodružná sci-fi má být posledním velkým filmem letošního roku, jenomže teď může být premiéra v ohrožení, neboť režisérovi koronavirová pandemie narušila plány. Hlavní natáčení je dávno hotové a do zbytku produkce se chtěl Villeneuve pustit, jakmile již natočenou část materiálu doladí v postprodukci. Za pár týdnů se filmový štáb vrátí do Budapešti, aby sfoukl dotáčky. To potvrdila fotka na Instagramu Rebeccy Ferguson, kterou najdete níže.

Členové štábu zatím pracují dálkově z nejrůznějších míst jako je Los Angeles, zatímco Villeneuve osobně dohlíží na dokončování vizuálních efektů a střihu v kanadském Montrealu. Režisér tvrdí, že je pro něj střih nejdůležitější součástí procesu, díky kterému může film razantně přepisovat. O to víc jej mrzí, že v téhle chvíli u sebe přímo nemá svého střihače, jenž je vzdálený tisíce kilometrů daleko. Podle Villeneuvea bude nutné nasadit sprintující tempo, aby projekt stihli dokončit včas. Tak držíme palce, aby se jim to podařilo.

Režisér se také rozpovídal o tom, proč si vybral jednotlivé herce do svého novinky. Takový Jasona Momoa, jenž hraje statečného bojovníka Duncana Idaha, byl vybrán díky tomu, že má bohémský vztah k dobrodružství, vrozenou eleganci, charisma a smysl pro humor. Navíc při boji se prý pohybuje jako baletní tanečník. Hlavní roli Paula Atreida režisér svěřil Timothéemu Chalametovi, protože jej považuje za fenomenální herce a na svůj věk působí vyzrálým dojmem. Paul je prý stará duše v mladém těle a přesně tohle Timothée má.

Vanity Fair/Chiabella James

Josh Brolin byl pro roli bojovníka Gurneyho Hallecka zase vybraný z důvodu, že jej má režisér rád jako herce a básníka. Aby těch známých jmen nebylo málo, tak Oscar Isaac hraje vévodu Leta Atreida, Paulova otce. V očích režiséra jde o jednoho z nejlepších herců současnosti, s nímž chtěl vždy pracovat. Ani Rebecca Ferguson coby Jessica Atreides nepřišla zkrátka a vysloužila si chválu za to, že dokáže vyobrazit různé vrstvy tak komplexní postavy, jakou Jessica je.

Poslední novinka se týká očekávaného traileru, který měl prapůvodně dorazit s premiérou Tenetu 17. 7., ale pak byla novinka Christophera Nolana odložena na konec měsíce, a pak znovu, a znovu… Nicméně do kin se má v současnosti vrátit také Nolanův snímek Inception, jenž slaví desetileté výročí. Obnovená premiéra byla v USA posunuta na 21. 8. a vypadá to, že právě v tomto termínu, bychom se celosvětově mohli traileru dočkat. Společně s trailerem na Dunu by měla údajně dorazit i nová upoutávka na Wonder Woman 1984 a potom by obě dvě snad měly být online.

A ještě na závěr můžete kouknout do galerie na tři obrázky z chystaného prequelového komiksu s názvem Dune: House Atreides, jenž dorazí do amerických obchodů 21. 10.

Duna je sérií sci-fi románů od Franka Herberta. Ten první se odehrává ve vzdálené budoucnosti a vypráví příběh Paula Atreida, jehož rodina přijme kontrolu nad pouštní planetou Arrakis. Na té žijí obří červi, kteří vylučují vzácné koření, jež prodlužuje život a dává lidem psychické schopnosti, díky kterým je možné bezpečně pilotovat rychlé mezihvězdné lety. O kontrolu nad planetou je tak mezi urozenými rody enormní zájem. Paulova rodina je zrazena, a tak mladému šlechtici nezbývá než vést povstání původních obyvatel pouštní planety a získat nadvládu nad Arrakis zpět. Tématy románu jsou politika, náboženství a vztah člověka k přírodě. První knihu následovala celá řada pokračování, komiksů či videoher, takže chystané filmy a TV seriály budou mít odkud čerpat.

Režíruje Denis Villeneuve, scénář napsal Eric Roth. V hlavních rolích hrají Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Dave Bautista, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling, Zendaya, Jason Momoa, Josh Brolin, David Dastmalchian Chang Chen a Javier Bardem. Datum české a slovenské premiéry je stanovené na 17. 12. 2020.

Zdroje: IndieWireCollider, Trailer-Track, BOOM! Studios

Galerie: 16

Duna musí sprintovat, pokud chce stihnout šibeniční termín premiéry | Fandíme filmu Duna musí sprintovat, pokud chce stihnout šibeniční termín premiéry | Fandíme filmu Duna musí sprintovat, pokud chce stihnout šibeniční termín premiéry | Fandíme filmu Duna musí sprintovat, pokud chce stihnout šibeniční termín premiéry | Fandíme filmu Duna musí sprintovat, pokud chce stihnout šibeniční termín premiéry | Fandíme filmu Duna musí sprintovat, pokud chce stihnout šibeniční termín premiéry | Fandíme filmu Duna musí sprintovat, pokud chce stihnout šibeniční termín premiéry | Fandíme filmu Duna musí sprintovat, pokud chce stihnout šibeniční termín premiéry | Fandíme filmu Duna musí sprintovat, pokud chce stihnout šibeniční termín premiéry | Fandíme filmu Duna musí sprintovat, pokud chce stihnout šibeniční termín premiéry | Fandíme filmu Duna musí sprintovat, pokud chce stihnout šibeniční termín premiéry | Fandíme filmu Duna musí sprintovat, pokud chce stihnout šibeniční termín premiéry | Fandíme filmu Duna musí sprintovat, pokud chce stihnout šibeniční termín premiéry | Fandíme filmu Duna musí sprintovat, pokud chce stihnout šibeniční termín premiéry | Fandíme filmu Duna musí sprintovat, pokud chce stihnout šibeniční termín premiéry | Fandíme filmu Duna musí sprintovat, pokud chce stihnout šibeniční termín premiéry | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest