Zola: Striptérská road movie v první upoutávce

Zola: Striptérská road movie v první upoutávce | Fandíme filmu
A24
Zobrazit další 1 obrázek
Chválené drama, doufejme, dorazí časem i do českých luhů a hájů.

Filmový festival v Sundance nabídl i letos celou řadu kvalitních menších počinů, mezi které můžeme pravděpodobně zařadit i drama Zola. Film vychází ze skutečných událostí, jež mají prvopočátek v roce 2015, kdy detroitská číšnice Aziah „Zola“ Wells přidala na sociální síť Twitter vlákno o 144 tweetech, v němž dopodrobna rozebírala výlet na Floridu se striptérkou jménem Jessica. Text obsahoval detailní popis jejich dobrodružství, v němž nechyběla prostituce, vražda a pokus o sebevraždu. Vlákno se rychle stalo virálním a dokonce jej zaregistrovaly osobnosti jako Missy Elliot či Ava DuVernay.

Na základě těchto událostí natočila režisérka Janicza Bravo snímek Zola, v němž se hlavní hrdinka s tváří Taylour Paige vydává na bláznivý a ujetý výlet na Floridu s prostitutkou Stefani (Riley Keough), jejím přítelem Derrekem (Nicholas Braun) a pasákem s přezdívkou X (Colman Domingo). Cíl je jasný - vydělat si tančením v nočních klubech co nejvíce peněz.

Zola zatím sklízí nadšené reakce, když na serveru RottenTomatoes si připsala doposavad 47 kladných recenzí z 53 při průměrném ratingu 7.41/10! Bravo se prý ukázala jako šikovná režisérka, která po celou dobu drží otěže pevně v rukou. Tematizace problematiky sociálních sítí se podařila dokonale, rovněž se povedlo vystihnout určitou jedinečnou "nebezpečnost" a "divnost" Floridy a zaskvěl se i herecký ansámbl. Maličko prý snímku na konci dochází dech, ale i tak se údajně jedná o chytrou a místy mrazivou společenskou satiru.

Režisérka k filmu poznamenala: "Jsem na film hrdá a mám z něj dobrý pocit. Řekla jsem v něm v podstatě vše, co jsem měla v úmyslu, přičemž o nic víc jsem nežádala. Skutečná Zola chtěla film vidět a ukázala mi palec nahoru. Upřímně řečeno, přesně to jsem potřebovala."

Kdy se Zola podívá do širší distribuce, není v tuto chvíli jasné.

Zdroj: MW

Foto: A24

Galerie: 2

Zola: Striptérská road movie v první upoutávce | Fandíme filmu Zola: Striptérská road movie v první upoutávce | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest