King Richard: Životopisné tenisové drama Willa Smithe čelí žalobě

King Richard: Životopisné tenisové drama Willa Smithe čelí žalobě | Fandíme filmu
Sony Pictures
Warneři projekt dokončí, leč co z toho budou ve smyslu finančním mít, to rozhodne soud.

Sportovní životopisné drama King Richard, v němž Will Smith ztvární Richarda Williamse, otce hvězdných tenisových sester Williamsových, mělo původně dorazit na plátna kin 25. listopadu 2020, ovšem koronavirová pandemie zpozdila produkční práce a premiéra byla odsunuta na 19. listopadu 2021. Vzhledem k ročnímu posunu lze odhadovat, že studio Warner Bros., producenti a tvůrci mají oscarové ambice, leč nejprve budou muset pořešit zapeklitou situaci týkající se filmových práv. Společnosti TW3 Entertainment a Power Move Multi Media totiž Warnery, Smithovu produkční společnost Overbrook Entertainment a Williamse (coby prodejce práv) zažalovaly kvůli prodeji práv. Zmíněné subjekty prý odkoupily od Williamse práva na jeho životní příběh ještě před Warnery a Smithem za deset tisíc dolarů. Součástí dohody má být i klauzule o tom, že nikdo jiný nebude moci Williamsův příběh, vycházející z knihy Black and White: The Way I See It, zfilmovat.

Warneři měli dle dostupných informací zaplatit za práva celý milion dolarů, což se zdá být adekvátnější částka za atraktivní story o osudech kontroverzního otce dvou z nejúspěšnějších tenistek historie. Dle tvrzení žalujících byl původní kontrakt po dohodě mezi Warnery a Williamsem de facto zneplatněn. A co požadují? Přirozeně peníze, respektive zisk. Tak uvidíme, jak se bude soud vyvíjet a kdo bude mít nakonec z rozsudku radost.

Snímek King Richard režíruje Reinaldo Marcus Green dle scénáře Zacha Baylina. Vyjma Smithe se ve filmu představí i Jon Bernthal, Dylan McDermott, Liv Schreiber, Aunjanue Ellis, Judith Chapman, Saniyya Sidney a Demi Singleton.

Zdroj: Deadline

Foto: Sony Pictures (ilustrační, z filmu Concussion)

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest